Bakan Soylu: Sel Bölgesinde Aramalar Devam Ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursa’da yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketinde kaybolan Derya Bilen’i arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

22.06.2020-13:15 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:13) Bakan Soylu: Sel Bölgesinde Aramalar Devam Ediyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli, Bursa’nın Dudaklı köyünde yoğun yağış sonrası meydana gelen sel felaketi sonrası bölgede incelemelerde bulundu.

"1 KİŞİYİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR"

İnceleme yaptıktan sonra konuşan Soylu, dün akşam yaşanan selde yaşamını yitiren Kader Akbaba’nın cenaze namazını kılacaklarını ifade ederek şu sözleri kullandı:

" Diğer tarafta da aynı aileden 4'ü baba-kız ve torun olmak üzere; 4'ü dereye kapıldı ve aynı zamanda da 4'ü bulundu. Ancak bir tanesindeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

"TÜM EKİPLERİMİZ ÇALIŞIYOR"

İlk etapta arama kurtarma ekiplerimiz müdahale ettiler. Ardından JAK timleri ve AFAD ekiplerinin arama kurtarma ekipleri geldi.

İnsansız keşif uçaklarımız, ekiplerimiz aramalara devam ediyor. Hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Tüm ekiplerimiz çalışmaktadır. Hem de yaraların sarılması için gerekli adımlar atılmaktadır."

"1 MİLYON LİRAYA YAKIN DESTEK VERİLECEK"

Bekir Pakdemirli ise sahada herkesin zarar gören köyler için çalışma yaptığını ifade ederek, 1 milyon TL’ye yakın destek verileceğini belirtti.

Pakdemirli, dere yataklarına yapılan yerleşim yerleri konusunda uyarıda bulunarak "Dere yataklarında hala riskli bölgeler var. Asla ve asla dere yataklarında yerleşim, ev cinsinde bir şey olmamalı" ifadesini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal