Avrupa'ya Gitmek İsteyen Suriyeli: Biz mi Dedik Kurtarın Diye?

Türkiye'nin sınır kapılarını açması ile birlikte mülteciler sınıra akın etti. Sınır kapısında bekleyen Suriyeli gencin dedikleri ise tepki çekti. Kendisi ile röportaj yapılan genç, "Sanki biz size dedik gidin bizim yerimizi kurtarın." dedi.

02.03.2020-13:29 - (Son Güncelleme: 02.03.2020-15:43)

İdlib'de yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye sınır kapıların açma kararı alır almaz, Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler Yunanistan sınırına dayandı. 

Yoğunluğun en çok yaşandığı yerlerden biri ise Edirne'deki Pazarkule Sınır Kapısı oldu. BBC Türkçe'nin bölgede röportaj yaptığı iki gencin söyledikleri ise sosyal medyada üzerinde tepki topladı. Adları Muhammed ve Ali olan iki Suriyeli, "Burada Suriyeli göremiyorum, herkes yabancı. Suriyeliler yüzde 25 kadar geri kalanlar Afgan. Biz buraya okumak için geldik. Okumadık, hiçbir şey kazanmadık. 8 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz, hiçbir şey yapmadık. Bizim arkadaşlarımız Avrupa'da yaşıyor. Hepsi üniversiteden mezun oldu ama biz hiçbir şey kazanmadık. Orada İngilizce de öğretmişler hem yaşamak da kolay. Burada hem çalışmak hem yaşamak zor. Millet bize "Bizim askerlerimiz Suriye'de ölüyor, siz ne yapıyorsunuz" diyor. Sanki biz size dedik "Gidin bizim yerimizi kurtarın" Siz bizi kurtarmaya değil, sınırınızı kurtarmaya gittiniz. Bizi düşünmediniz, kendinizi düşündünüz." ifadelerini kullandı.

Suriyeli gençlerin bu açıklamaları sosyal medyada gündeme gelirken, Suriyeli gençler için birçok eleştiri yapıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal