Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Mensup Kadir Özkaya Seçildi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca, Recep Kömürcü'nün yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boş kalacak Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği için seçim yapıldı.

12.03.2020-11:10 - (Son Güncelleme: 12.03.2020-11:08) Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Mensup Kadir Özkaya Seçildi

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca, Recep Kömürcü'nün yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boş kalacak Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği için seçim yapıldı.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine, mensup Kadir Özkaya seçildi.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulunca, Recep Kömürcü'nün yaştan dolayı emekli olmasıyla boş kalacak Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği için seçim düzenlendi.

Seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine üye Kadir Özkaya seçildi.

Özkaya, Kömürcü'nün emekliliğe ayrılacağı 3 Nisan'da vazifeye başlayacak.

KADİR ÖZKYA'NIN ÖZGEÇMİŞİ

Kadir Özkaya, 1963'te Tarsus'ta dünyaya geldi. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan Özkaya, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde memurluk, Tarım Kredi Kooperatiflerinde kontrolörlük vazifelerini yaptı.

İdari yargı hakimlik stajının akabinden 1993 yılında Danıştay tetkik hakimliğine atanan Özkaya, 2004 senesi Kasım ayına dek bu vazifesine devam etti.

Ardından Anayasa Mahkemesi raportörlüğü vazifesine atanan Kadir Özkaya, bu vazifeyi yürütmekteyken 2011 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu aracılığıyla Danıştay üyeliğine seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan aracılığıyla 18 Aralık 2014'te Anayasa Mahkemesi üyeliğine gelen Kadir Özkaya, evli ve iki çocuk babası.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal