Aliyev ve Macron, Ermenistan-Azerbaycan Arasındaki Çatışmaları Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde cephe hattındaki çatışmaları ele aldı.

28.09.2020-10:58 - (Son Güncelleme: 28.09.2020-10:46) Aliyev ve Macron, Ermenistan-Azerbaycan Arasındaki Çatışmaları Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek Azerbaycan-Ermenistan arasında yaşanan gerilimi ele aldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Aliyev'i telefonla arayan Macron, iki ülke arasında yaşanan çatışmadan tedirgin olduğunu, sorunun müzakere ile çözülmesi gerektiğini söyledi. 

"MÜZAKERE SÜRECİNİ ERMENİSTAN BOZDU"

Aliyev ise müzakere sürecini Ermenistan yönetiminin bilinçli bir şekilde bozduğunu, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın "Dağlık Karabağ Ermenistan'ındır." şeklindeki açıklamasının bu sürece ciddi bir darbe vurduğunu kaydetti. Aliyev, Ermenistan ordusunun 27 Eylül'de Azerbaycan sivil yerleşim yerleri ve mevzilerini ağır top atışına tuttuğunu, sivil ve askeri can kayıpları olduğunu bildirerek, Azerbaycan'ın yanıt olarak saldırıya geçtiğine dikkat çekti.

"YAŞANAN OLAYLARDAN ERMENİSTAN SORUMLU"

Aliyev, yaşanan tüm olaylardan Ermenistan'ın sorumlu olduğuna vurgu yaparken, iki lider diplomatik kanallar aracılığıyla temas kurma konusunda anlaşmaya vardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal