Ali Babacan'ın Kuracağı Parti Hangi İttifakta Yer Alacak

AK Parti'den istifa eden eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın kuracağı öne sürülen yeni partinin hangi ittifakta olacağı merak ediliyor. Babacan'ın partisinin Millet İttifakında kabul görülmeme olasılığına karşı tek başına hareket edeceği iddia ediliyor.

06.08.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 06.08.2019-15:56) Ali Babacan'ın Kuracağı Parti Hangi İttifakta Yer Alacak

AK Parti’den istifa eden eski bakan Ali Babacan partileşme çalışmalarına devam ederken, kendisi ile beraber hareket eden birimler fikir ayrılıkları oluşmaya başladı. Ali Babacan’ın ekibinde partinin kuruluşunun ertelenmesi görüşüne karşı çıkanlar var. Partinin kuruluşunun ertelenmemesini talep edenlerin gerekçesi ise, erken seçim ihtimalinin kuvvetlenmesi. Ertelemeye karşı çıkan ekip, 2020’de erken seçim olacağını ve seçime girebilmek için en geç son baharda partinin kurulması gerektiğini söylüyor.

HANGİ İTTİFAKTA YER ALACAK?

YeniÇağ'ın aktardığına göre, Ali Babacan ve Abdullah Gül’ün ortaya çıkan bu görüşlere şimdilik net bir yaklaşım göstermediği söylenirken, yeni parti çalışmalarında olan bir isim, meydana gelen bir diğer tartışmanın da kurulacak olan partinin mevcut ittifaklar içinde oldup olmayacağı olduğunu söyledi.

MİLLET İTTİFAKINDA KABUL GÖRÜLMEME İHTİMALİ VAR

Babacan’ın yakın ekibinde, Cumhur İttifakında olunması halinde Erdoğan ve AK Parti’ye olan itirazlarının geçersiz kalacağı ve iktidara alternatif bir parti görünümünün verilemeyeceği görüşünün ağırlıkta olduğu bildirildi. Fakat Millet İttifakına da, kabul görülmeme ihtimali sebebiyle sıcak bakılmadığı, partinin kurulacak yeni bir ittifakta olabileceği veya tek başına hareket edeceği bildirildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal