Ali Babacan'dan HDP'ye Destek

STK temsilcileri ve iş adamları ile görüşmek için Diyarbakır'da bulunan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile görevden alınan HDP’li belediye başkanı ve meclis üyelerine destek açıklamasında bulundu.

10.10.2020-15:42 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-16:03) Ali Babacan'dan HDP'ye Destek

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odasını (DTSO) Ziyaret eden Deva Partisi Genel Başkanı Babacan, DTSO Başkanı Mehmet Kaya, oda üyeleri ve partililerle görüştü.

'DEMOKRASİ İLE İLGİLİ CİDDİ SIKINTILAR VAR'

Bulduğu her fırsatta 'Yeni Türkiye' fikirlerini ve demokrasiyi eleştiren Ali Babacan, demokrasi ile ilgili ciddi sıkıntılar olduğuna değinerek, terör örgütüyle bağlantıları açıklanan ve görevden alınan HDP'li belediye başkanlarına yapılan gözaltıları eleştirdi.

Seçimlerin anlamını yitirdiğini belirten ve demokrasiyi eleştiren Ali Babacan, 'Seçilmiş insanların idari kararlarla bir sabah evinden alınıp götürüldüğünü görüyoruz. Bu ister belediye başkanları olsun, isterse meclisler, belediye meclisleri üyeleri olsun. İsterse Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) seçilmiş milletvekilleri olsun. Seçilmiş bir insan demek arkasında bazen 5 bin, bazen 500 bin, bazen 5 milyon insanın iradesi demek. Ve biz çok açık söylüyoruz. Seçilmiş bir insanın görevden alınması sadece ve sadece bağımsız ve tarafsız bir yargı tarafından yapılabilmektedir. Aksi halde siz seçimleri anlamsızlaştırırsanız, sandığı anlamsızlaştırırsınız o ülkede artık gerçek anlamda bir demokrasi var diyemeyiz. Ve insanlar başka çözüm yolları aramaya başlar.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal