AK Parti'nin Diyarbakır Adayı Nihat Hatipoğlu Olacak!

AK Parti'nin Diyarbakır'da göstereceği adaylar kulislerde konuşulmaya başlandı. Alınan bilgilere göre İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu'nun adı adaylık için öne çıkıyor.

19.10.2018-09:26 - (Son Güncelleme: 19.10.2018-09:19) AK Parti'nin Diyarbakır Adayı Nihat Hatipoğlu Olacak!

Mart 2019'da gerçekleştirilecek yerel seçimlerde AK Parti'nin Diyarbakır'da, ilahiyatçı-yazar Nihat Hatipoğlu'nu aday seçeceği öne sürüldü. HDP'nin ise Hatipoğlu'nun karşısına eski müftü, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'u çıkaracağı iddia edildi.

BELEDİYELERE KAYYUM ATANMASI

Öncelikli amacı 2014 senesinde kazanılan fakat daha sonra kayyum atanarak el konulan 94 belediyenin tekrar kazanılması olan HDP, bunlara 50 kadar yeni başkanlığı da ilave etmeyi düşünüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "belediyelere tekrar kayyum atanabileceği" bçimindeki ifadeleri kullanılarak, seçmenin sandığa giderek HDP'li adaylara olan desteğinin yükseltilmesi düşünülüyor.

HDP'NİN BATI STRATEJİSİ

BirGün'de yayınlanan habere göre; HDP'nin batıdaki amacı ise AK Parti ve MHP ittifakını güçsüzleştirmek olacak. HDP, AK Parti ve MHP'nin aday göstereceği şehirlerde karşılarındaki adayın kazanma olasılığına göre batıda "duruma özel" ittifaklar gerçekleştirmeyi düşünüyor.

HATİPOĞLUNA KARŞI ESKİ MÜFTÜ ERDOĞMUŞ

HDP kulislerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylığı için isimler de konuşulmaya başlandı. Adayların, AK Parti'nin adayının duyurulmasının sonrasında açıklanması fikri ağırlık kazandı. İslamcı yazar Nihat Hatipoğlu'nu aday yapacağı iddia edilen AK Parti'nin bu adımına karşılık eski müftü, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un aday gösterilebileceği söyleniyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal