AK Partili Naci Bostancı Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sisteminin Rehabilite Edileceğini Söyledi

AK Partili Naci Bostancı'dan Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemiyle ilgili bir açıklama geldi. Bostancı sistemin rehabilite edilmesi gerektiğini söyledi.

29.06.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 29.06.2019-12:48)

AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin 1'inci senesi ile alakalı, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne ilişkin bir çalışma gerçekleştiriliyor. O bize daha nesnel bir fikir verecektir. Biz bunu bir siyasi konu olarak görmeyiz. Sistemi rehabilite etmek aklın gereğidir. Rehabilite hususunda çalışmalar devam ediyor" dedi.

AK Partili Bostancı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk 1 senesini değerlendirdi. Sistem değişikliğiyle alakalı referanduma gidilirken, teorik planda tartışmalar yapıldığını anımsatan Bostancı, "Temel yaklaşım şuydu; parlamenter sistem içinde etkin, hızlı bir biçimde yürütmenin hızlı çalışması mümkün olmuyor. Yürütme daha etkin bir biçimde yürüyor. Yasama, yürütme ve yargı birbirinden nispeten ayrılmış görünüyor. Diğer yandan da Meclis, yasama ile alakalı her tür müzakerenin yapıldığı temel meselelerin, yasaların konuşulduğu parlamento olma hüviyetine devam ediyor. Bu hüviyeti daha da kuvvetlendirmiş bir biçimde sürdürüyor" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal