Afganistanlı Doktor Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi

Ülkesinde koronavirüse yakalanan Afgan doktor ambulans uçakla Türkiye'ye getirildi. Ambulans uçak yaklaşık 6 bin kilometre yol katederek Afgan doktoru uzmanlık eğitimi aldığı Samsun'a getirdi

15.10.2020-16:54 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-16:57) Afganistanlı Doktor Ambulans Uçakla Türkiye'ye Getirildi

Samsun’da uzmanlık eğitimi alan ve tatile gittiği Afganistan’da koronavirüse yakalanan Dr. Ahmad Zarif Sedeqi, ülkesinde yeterli tedavi imkanı olmadığı için yardım isteyince Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Samsun’a getirildi.


Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi  Tıp Fakültesi Hastanesinde iç hastalıkları üzerine uzmanlık eğitimi alan Dr. Ahmad Zarif Sedeqi, yıllık izin için gittiği ülkesi Afganistan’da koronavirüse yakalandı. Afganistan’da yeterli tedavi tıbbi imkanlar olamadığı için Dr. Sedeqi kendi imkanları ile tedavi olmaya çalıştı. Kendine oksijen tüpü alarak tedavi olmaya çalışan Dr. Sedeqi, hastalığının ilerlemesi üzerine Türkiye'den yardım talebinde bulundu.

Beraber çalıştığı sağlık çalışanları tarafından sosyal medyada başlatılan kampanya ile yetkililere sesini duyurmayı başaran Dr. Sedeqi, Sağlık Bakanlığının ambulans uçağı ile  sabah saatlerinde ülkesinden alınarak Türkiye'ye getirildi. Ambulans uçak gidiş-dönüş yaklaşık 6 bin kilometre yol yapmış oldu. Dr. Zarif Sedeqi’yi Samsun-Çarşamba Havalimanı'na getirdi. Havaalanında kara ambulansına nakledildi ve görev yaptığı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesine götürüldü ve tedavi altına alındı.

TÜRKİYE'NİN SAĞLIK ALANINDA BAŞARI ÖYKÜSÜ

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, ''2017 yılından beri Samsun'dan görev yapan doktorumuz Zarif Sedeqi, Afganistan kökenlidir. Türkiye'de eğitim almış yaklaşık 11 ve  12 yıldır da Türkiye'de doktorluk yapıyor. Kendisi memleketine uzun zamandır gitmemişti.

Afganistan’a gitti ve orada koronavirüsüne yakalandı. Afganistan'da imkanların çok kötü olmasından dolayı tedavisinin sağlık kenti Samsun'da yapılması talebinde bulundu. Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ambulans uçak tahsis ettik. Kendisi bugün Samsun'a getirildi. Kovid-19 tedavisini devam ettireceğiz.

İnşallah burada şifa bulacak. Bir doktorumuzun bu şekilde getirilmesi ülkemiz adına, Sağlık Bakanlığımız adına özellikle Samsun'da tedavi altına alınmış olması bizim için de gurur verici bir gelişmedir.'' açıklamasını yaptı.

OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ramis Çolak ise, ''OMÜ Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalında uzmanlık eğitimi almakta olan Afganistan uyruklu Dr. Ahmet Zarif Sedeqi, yıllık izni sebebiyle gittiği ülkesinde Kovid-19 hastalığına yakalandı.

Afganistan'ın  şartlarının yeterli tedavi imkanının olmaması nedeniyle kendi kendisini tedavi etmeye çalıştı.Fakat ağırlaştı. Genel durumunun kötüleşmesi, nefes darlığının artması sebebiyle bizlerle iletişime geçti. Türkiye Cumhuriyeti’nden kendisine yardım eli uzatılmasını talep etti. Bu talebini Dekanlığımız, Rektörlüğümüz, Sağlık Bakanlığımız yetkililerine ulaştırdık.

Sağlık Bakanlığımız Türk milletinin şanına ve onuruna yakışır bir şekilde hemen yardımcı oldu. Gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra genç doktorumuz bugün ambulans uçakla Samsun’a getirildi. Üniversitemiz Hastanesinde tedavi altında. Şu anda sağlık durumu gayet iyi. Doktorumuzun bu yardım çığlığına elini uzatan başta ; Sayın Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, İl Sağlık Müdürümüz, Rektörümüz ve Dekanımız olmak üzere tüm devlet yetkililerine şükranlarımızı sunuyoruz'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal