Adnan Menderes'in İdam Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Başlatıldı

MEB Adnan Menderes'in idamını konu alan animasyonun ortaokul öğrencilerine izletilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

24.03.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-12:40) Adnan Menderes'in İdam Görüntüleriyle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, uzaktan eğitimin ilk gününde eski Başbakan Adnan Menderes'in idamını konu alan animasyonun ortaokul öğrencilerine izletilmesiyle alakalı soruşturma başlattı.

Uzaktan eğitimin ilk gününde EBA TV üzerinden ortaokul öğrencilerine, Adnan Menderes'in idama götürülmesi ve idamıyla ilgili görüntülerinden oluşan animasyon izletildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir haftada üç yeni kanal kurup içeriklerini hazırlamak için ekibiyle büyük bir gayret göstererek çalıştıklarını, bahsedilen etkinlik görüntülerini güvendiği için denetleme gereği görmediği ekibin hazırladığını dile getirdi.

Selçuk, "Etkinlik saati görüntülerini ben de onaylamıyorum ve çocuklara uygun olmadığını düşünüyorum. Nasıl ki okullarımızdaki içeriklere hassasiyet gösteriyorsak, yayınlara da göstereceğiz" şeklinde açıklamada bulundu.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bakan Selçuk, yaptığı bu açıklamayla beraber, animasyonun hazırlanmasında ve yayınlanmasında sorumluluğu olan görevlilerle ilgili soruşturma başlatılması talimatını verdi.
Bunun akabinde bahsedilen içeriklerin hazırlatılmasında sorumluluğu olanlarla alakalı soruşturma başlatıldı.

TÜM İÇERİKLER İNCELENECEK

Aynı zamanda, uzaktan eğitim ders içeriklerinin kontrol sürecinde bundan sonra daha hassas inceleme yapılması doğrultusunda önlemler alındığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal