ABD'den Hafter’in Trablus'taki Askeri Okul Saldırısına Kınama

ABD, Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter'in Trablus'ta 30 öğrencinin ölmesine sebep olan askeri okul saldırısı ile Mitiga Havalimanı ve çevresinin amaç gözetilmeksizin vurulmasını kınadı.

06.01.2020-13:04 - (Son Güncelleme: 06.01.2020-16:08)

ABD, Libya'nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter'in Trablus'ta 30 öğrencinin ölmesine sebep olan askeri okul saldırısı ile Mitiga Havalimanı ve çevresinin amaç gözetilmeksizin vurulmasını kınadı.
ABD'nin Trablus Büyükelçiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "(Hafter'in liderlik ettiği) Libya Ulusal Ordusuyla bağlantılı güçlerin, Trablus'ta profesyonel güvenlik gücü olmaya hazırlanan 30 öğrencinin ölümüyle sonuçlanan Hadba bölgesindeki askeri okula düzenlediği saldırı ile başkent genelinde artan gerilimin kınandığı" ifade edildi.
Amerikan Büyükelçiliği, aynı şekilde "Trablus'taki Mitiga Havalimanı ve çevresindeki sivil yerleşimlere karşı sivil can kayıplarıyla sonuçlanan rastgele bombardımanları da kınadığını" duyurdu.
Son yıllarda "Türkiye'den geldiği" öne sürülen Suriyeli savaşçılar ve Rus paralı askerler gibi çatışmalara ilişkin dış müdahalelerin ülkedeki güvenliği daha da ileri götürdüğü belirtilen ABD Büyükelçiliği açıklamasında, şu cümleler kullanıldı:
"Libya'daki tüm taraflar, Libyalıların tamamına zarar verecek şekilde ülkede sivil can kaybına ve kamusal altyapının yıkımına yol açan yabancı güçlerin tehlikeli müdahalesini sonlandırmak ile yükümlüdür."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal