ABD Basını Açıkladı! Suudiler Rüşvet Teklif Etti

New York Times gazetesi, Kaşıkçı olayında, Suudilerin Türkiye'ye, olayın üzerinin ört pas etmesi karşılığında, bir takım tekliflerde bulunduğunu iddia etti.

24.10.2018-11:39 - (Son Güncelleme: 24.10.2018-12:12)

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde Türk Emniyeti ve hükümet başarılı ve oldukça titiz bie şekilde çalıştı. Özellikle şeffaflık tabirinin son derece yüksek seviyede gösterildiği soruşturmada Suudilerin, gerçeğin gizlenmesi için Türkiye'ye bir takım tekliflerde bulunduğu öne sürüldü.

RÜŞVET TEKLİFİ

ABD merkezli New York Times'da yayınlanan habere göre, Cemal Kaşıkçı'nın ölümünde ayrıntıların saklanması ve dosyanın kapatılması için Suudi Arabistan, Mekke Emiri Halid el-Faysal ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a siyasi tekliflerde bulundu.

Suudi kaynaklı finansal destek ve yatırımla birlikte Katar'a ilişkin ablukanın kaldırılmasının da bulunduğu paketi Kaşıkçı soruşturması karşılığında teklif eden Suudilere Türkiye'den sert yanıt geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN REDDETTİ

Habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan teklifleri 'siyasi rüşvet' olarak değerlendirerek sinirli bir şekilde geri çevirdi. Kral Selman'a çok yakın olan Faysal'ın 11 Ekim tarihinde Ankara'ya inerek Kral'ın mesajlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunduğu belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal