65 Yaş ve Üstü İçin Sokağa Çıkma İzni Verilecek

Prof. Dr. Tevfik Özlü yaptığı açıklamada, "Hafta sonu diğer insanların sokağa çıkmadığı günlerde 65 yaş ve üstüne belirli sınırlarla birkaç saatliğine sokağa çıkma izni verilecek." ifadelerini kullandı.

04.05.2020-11:00 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-10:52) 65 Yaş ve Üstü İçin Sokağa Çıkma İzni Verilecek

Coronavirüs tedbirleri kapsamında birçok önlem alınırken, bu önlemlerden biri de 65 yaş ve üzeri insanlar için alındı. 65 yaş ve üzeri vatandaşların sokağa çıkması yasaklanırken, son günlerde bu vatandaşlara kısıtlı olarak sokağa çıkma izni verileceği gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak Prof. Dr. Tevfik Özlü, Habertürk'te Ebru Baki'nin sunduğu 'Para Gündem' programında değerlendirmelerde bulundu. Özlü yaptığı açıklamada, "Ben kendi adıma, böyle bir kararın doğru olacağına inandığımı söylemiştim. Büyüklerimiz çok uzun zamandır evde mahsur kaldılar. Bu hem bedensel hem de ruh sağlıkları için büyük bir risk. Artık onları mobilize etme zamanı geldi. Bu yaparken onları korumamız gerekiyor. Bu da mümkün görünüyor." ifadelerini kullandı.

"İZİN VERİLECEKTİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"

Bilim Kurulu toplantısında bu durumun konuşulduğunu belirten Özlü, "Büyüklerimizi riske atmadan nasıl yapabiliriz, bunun planlanması gerekiyor. Sanırım bu çalışmalar yapıldı. Şimdi, muhtemelen hafta sonunda, diğer insanların sokağa çıkmadığı dönemde 65 yaş ve üstünün belirli sınırlarla, birkaç saat dolaşmalarına izin verilecektir diye düşünüyorum ben." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal