Günde Kaç Tane Limon C Vitaminini Karşılar?

İnsan sağlığına sayısız faydası olan limon günde kaç tane yenmelidir? Tam bir C vitamini deposu olan limonun tüketiminde nelere dikkat edilmelidir? Siz de limonu seviyorsanız ve her gün mutlaka yiyorsanız içeriğimize göz atın.

30.08.2019-12:22 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-14:44) Günde Kaç Tane Limon C Vitaminini Karşılar?

Limon; çeşit çeşit salataların, bir çok ana ve ara öğünün vazgeçilmez tatlarındandır. Besleyici ve yararlı bir meyve olan limon, C vitamini miiktarıyla vücuda sayısız katkılar sağlar. Hem çocuk hem de yetişkin sağlığı açısından kritik bir rol üstlenen limon, ciltteki fazla yağı arındırdığından cilt güzelleştirici bir yönü de vardır.

GÜNDE KAÇ LİMON TÜKETİLMELİDİR?

Gün içinde limon yemek vücut sağlığımız için kritik bir rol üstlenir. Uzmanlar yetişkin birinin günde 1 adet limon tüketmesi gerektiğinin altını çiziyor. Gün içinde 3 limondan daha fazla yemek ise rahatsızlıklara neden olabilir. Bir limon kişinin ihtiyacı olan C vitaminini büyük oranda karşılamak için kafidir. Limon çok ekşi olduğundan dolayı çay veya suyla tüketilmelidir. Saçlara, dişlere, cilde ve iç organlara yararı çok olan limon ph dengesini de koruyarak toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal