Dondurulmuş Meyveler Sağlıklı mı?

Dondurulmuş meyvelerin sağlıklı olup olmadığı bir tartışma konusudur. Bizde dondurulmuş meyvelerin zararlı olup olmadığını çilek örneği üzerinden aldık.

30.08.2019-10:22 - (Son Güncelleme: 30.08.2019-10:19) Dondurulmuş Meyveler Sağlıklı mı?

Meyveler sağlıklıdır tabi ölçülü tüketildiğinde. Dondurulmuş meyveler için söylenecek olan nedir? İşte, dondurulmuş çilek üzerinden sorunuzu cevaplıyoruz.

DONDURULMUŞ ÇİLEK SAĞLIKLI MI?

Bir bardak çözülmüş, şekersiz çilek, 77 kalori verir ve yağ barındırmaz. 2.000 kalorili bir diyette C vitamini amacıyla tavsiye edilen miktarın yüzde 150’sinden fazlasını barındırıyor. Çilekler ayrıca K vitamini, folat ve manganez deposudur. Şekersiz, donmuş çilekleri cips veya şeker şeklinde daha yüksek kalorili atıştırmalıklar yerine tüketmek kilonuzu kontrol etmenize destek olabilir. Bununla beraber, tatlandırılmış çilekleri tercih ederseniz, fincan başına kalori sayısı 199 kaloriye kadar gelir.
Hem tatlandırılmış hem de şekersiz çilekte kase başına 5 gram lif mevcuttur. Lif, kabızlığın engellenmesine, kolon sağlığının desteklenmesine ve kolesterolün düşürülmesine destek olabilir. Tıp Enstitüsü, kadınların günde en az 25 gram lif yemesini ve erkekler için 38 gram yemelerini tavsiye eder.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal