Gün Gün Coronavirüs Belirtileri

Tüm dünyada 2 milyona yakın vaka sayısının gözlemlendiği Coronavirüsünün gün gün belirtilerini sizin için derledik. Detaylar haberimizde...

15.04.2020-14:06 - (Son Güncelleme: 15.04.2020-13:35) Gün Gün Coronavirüs Belirtileri

Kendimizi evlerde karantina altına aldığımız bu günlerde en ufak bir halsizlik, öksürük ve aksırmada acaba Coronavirüsü mü kaptım diye düşünmeye başladık. Öyle ki her geçen gün artan vaka ve ölüm sayıları psikolojik olarak olumsuz etkilenmemize neden oluyor ve hasta değilken bile bir anda hasta hissetmeye başlıyoruz. Bu nedenle bizde sizin için gün gün Coronavirsünün belirtilerini bir araya getirdik. İşte detaylar...

GÜN GÜN CORONAVİRÜSÜ BELİRTİLERİ NELERDİR?

1-3. gün: Soğuk algınlığı ve grip benzeri belirtiler görülür. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal de görülebilir.

4.gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Seste boğuklaşma meydana gelir. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5.gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirirken sancı meydana gelir. Eklem ağrıları görülür.

6.gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı oldukça şiddetli olur. Aşırı bitkinlik hali başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7.gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok fazla şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma da çok şiddetli bir hale gelir.

8.gün: Soluk alıp vermekte güçlük çekilir. Göğüs bölgesinde şiddetli ağrı hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9.gün: Tüm belirtiler şiddetini artırmaya başlar. Yüz ve dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma da çok şiddetli bir hale alır. Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım almalısınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal