14.04.2020-14:42 (Son Güncelleme:19.05.2024-12:23)


1

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde yaklaşık olarak 2 milyon insanı etkiledi. Salgın etkisini göstermeye devam ederken, bazı ülkelerde tersi durumlar yaşanıyor. Özellikle Çin'de salgının iyice gerilemesi sıkı yönetim tedbirlerinin gevşetilmesine neden oldu. Bu durum ise uzmanları endişelendirdi.



2

Uzmanlar, salgının gerilediği ülkelerde tedbirlerin plansız ve hızlı bir şekilde gevşetilmesinin virüste 2. dalgaya yol açacağını belirtti.



3

Hong Kong Üniversitesi'nde görev yapan epidemiyolog Ben Cowling konuyla ilgili olarak, "Zamanlamanın oldukça zorlayıcı olduğunu düşünüyorum. Hiçbir ülke erkenden kuralları kaldırmak istemeyecektir eğer yasakları esnetirlerse salgının yeniden vurduğu ilk ülke olabilirler." dedi ve 2. dalgaya dikkat çekti.



4

Salgın ilk olarak Avrupa'da etkisini gösterirken daha sonra tekrardan merkez üssü değiştirdi ve etkisini Amerika'da gösterdi.



5

Dünya genelinde, 1 milyon 930 bin 780 kişi coronavirüs salgınından etkilendi. Hayatını kaybedenlerin sayısı ise 120 bin 450 olarak kayıtlara geçti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR