Gözler Merkez Bankası’nın Kararında! Piyasaların Yönü Belli Olacak

Küresel piyasalarda yeniden yükselen koronavirüs vakaları nedeniyle belirsizlik devam ederken, gözler bu akşam açıklanacak olan Fed kararlarına çevrildi.

28.07.2021-15:09 - (Son Güncelleme: 28.07.2021-15:09) Gözler Merkez Bankası’nın Kararında! Piyasaların Yönü Belli Olacak

Küresel piyasalar grafiği aşağı doğru bir seyir izlerken, gözler bu akşam duyurulacak olan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararları ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın basın toplantısı sonucunda.

Fed'in dün başlayan Açık Piyasa Komitesi toplantısından alınacak kararlar ve ardından Powell'ın söyledikleri piyasaların yönü hakkında belirleyici  bir rol oynayacak.

YÖNLENDİRMELER YAKINDAN TAKİP EDİLECEK

Analiz uzmanları, Fed'in faizlerde ve varlık alım programında değişik yapmamasını beklenmediğine değinerek, önceki toplantıda başlayan varlık alımlarının azaltılmasına için tartışmalar ile ilgili yapılacak yönlendirmelerin yakından takip edileceğine dikkat çekti.

Karar metni ve Powell'ın basın toplantısındaki söylemlerinin piyasalarda iniş çıkışı artırabileceğini öne süren analistler, para politikası ve mali politikaların, artan enflasyon, devam eden yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve ekonomilerdeki toparlanma adına belirsizliklerin arasında sıkıştığını söyledi.

2022 YILI BÜYÜME TAHMİNİ YÜZDE 4,9'A YÜKSELDİ

Diğer taraftan dün Uluslararası Para Fonu (IMF) Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu güncelledi. IMF, 2021 yılı küresel ekonomik büyümede ön görülen yüzde 6 olarak düşünülen oran, 2022 yılı büyüme tahminin yüzde 4,4'ten yüzde 4,9'a yükseltti. 

IMF Başekonomisti Gita Gopinath, küresel ekonomik toparlanmanın devam ettiğini ancak gelişmiş ekonomiler ile birçok gelişmekte olan ekonomi arasındaki farkın açıldığına dikkat çekti.

Dün açıklanan şirket finansal neticelerinin hisse bazlı hareketleri artırdığı New York borsasında, dayanıklı mal siparişlerinin haziranda beklentilerin altında kalmasından sonra satıcılı bir seyir izlendi.

TEKNOLOJİ HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ DİKKAT ÇEKTİ

ABD'nin teknoloji devlerinden biri olan Apple, Microsoft ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet,yılın ikinci çeyreğinde net kar ve gelirini artırsa da bilanço açıklamalarından önce kapanış yapan borsada, teknoloji hisselerindeki düşüşler öne çıktı.

Apple, 2. çeyrekte 81,4 milyar dolar ile rekor gelir sağlarken, şirketin net karı yüzde 93'lük artışla 21,7 milyar dolara çıktı. Microsoft'un geliri aynı dönemde yıllık yüzde 21 artışla 46,2 milyar dolara ulaşırken, karı yüzde 47 artarak 16,5 milyar dolara yükseldi. Alphabet'in geliri ikinci çeyrekte yıllık yüzde 62 artışla 61,9 milyar dolara, karı yüzde 166 artarak 18,5 milyar dolara ulaştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal