Gezi Parkı İddianamesi Kabul Edildi! 16 Sanık İçin Müebbet Hapis Cezası İsteniyor

Gezi Parkı olayları ile alakalı, Osman Kavala, Memet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora ve Can Dündar'ın da içlerinde olduğu 16 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle düzenlenen iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

04.03.2019-16:58 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-11:44) Gezi Parkı İddianamesi Kabul Edildi! 16 Sanık İçin Müebbet Hapis Cezası İsteniyor

Gezi Parkı olayları ile alakalı, Osman Kavala, Memet Ali Alabora, Ayşe Pınar Alabora ve Can Dündar'ın da içlerinde olduğu 16 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis talebiyle düzenlenen iddianame, İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

16 KİŞİ HAKKINDA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP EDİLİYOR

İddianamede, iş insanı Osman Kavala, gazeteci Can Dündar ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın da yer aldığı 16 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası isteniyor.

Sanıklara, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "Gezi olaylarını finanse etmek" suçlamaları yöneltiliyor. Şüphelilerin 2011 senesinden itibaren söz hususu olayları yönlendirmeye başladığı da iddia ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal