Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor!

Yeni yasallaşan yapılandırma yasası ile Genel Sağlık Sigortası borcu olanların faizleri silinecek.

09.06.2021-15:15 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-15:15) Genel Sağlık Sigortası Borçları Siliniyor!

Meclis’ten geçmesinin ardından yasalaşan yapılandırma kanunu sayesinde Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olan vatandaşlar büyük bir yükten kurtulmuş olacak. Yapılacak gelir testi sonrası GSS borçları bulunanların borç faizleri silinecek.

Milyonları borçtan kurtaracak yapılandırma yasası Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından yürürlüğe girecek.

Yasa, GSS borcu olanlara faiz borcunu silme imkanı tanıyor. Birikmiş GSS borcu bulunanların, gecikme faizi silinecek ve 31 Aralık tarihine kadar sadece anaparayı ödeyerek yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacak. 

GSS borcu bulunanlar adına ikinci bir durum da gelir testi ile ortaya çıkarılacak. Hiç gelir testine girmemiş olanlar içinse 30 Kasım tarihine kadar süre tanındı.

Bu zaman içerisinde kaymakamlıklara giderek gelir testine girenlerden hane içinde kişi başına düşen geliri asgari ücretin brüt tutarının 3'te 1'inden az çıkanların (bin 192 Türk lirası) borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

GSS NEDİR?

Genel sağlık sigortası; kişilerin öncelikle sağlıklarının korunmasını, sağlık riskleri ile karşılaşmaları halinde ise oluşan harcamaların finansmanını sağlayan sigortayı, ifade eder.

Türkiye'de kısa adıyla GSS olarak bilinen Genel Sağlık Sigortasının temel amacı ülke genelinde tüm vatandaşların sağlık hizmetinden faydalanmasıdır. Zorunlu olan GSS’ye 18 yaşını geçen ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal