Türkiye'nin Bilinmeyen Başarısı: En Çok Bisiklet İhraç Eden Ülke

Resmi verilere dayanarak yapılan önemli araştırma istatistiklerini kamuya ileten Statista, Avrupa İstatistik Ofisi'nden aldığı verilerle yeni bir çalışma gerçekleştirdi.

09.06.2021-14:47 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-14:47) Türkiye'nin Bilinmeyen Başarısı: En Çok Bisiklet İhraç Eden Ülke

Statista’nın yaptığı araştırmalara göre Avrupa Birliği ülkelerinde 2020 yılı boyunca 5 milyonu aşkın bisiklet ithalatı yapıldı. Avrupa'ya ithal edilen bisikletlerin en çok hangi ülkelerden gönderildiğini raporlayan araştırma, Türkiye'nin Avrupa için önemli bir bisiklet tedarikçisi olduğunu gösteriyor.

İthalat araştırmasını derinlemesine inceleyen Statista, Türkiye'nin Avrupa Birliği için önemli bir bisiklet üreticisi olduğunu ortaya çıkarttı. Araştırmada yapılan hesaplamalarda 5 milyonluk bisiklet ithalatının yüzde 7’sinin Türkiye tarafından yapıldığı görüldü.

Türkiye, 2019 yılına kıyasla bisiklet ithalatında yaşanan yüzde 35'lik artış ile bisikletlere olan ilginin arttığı Avrupa Birliği ülkelerinde büyük bir pazar payına sahip.

AVRUPA BİRLİĞİ'NE EN ÇOK BİSİKLET İHRAÇ EDEN ÜLKELER;

Bisiklet İhracatı

Statista'nın açıkladığı araştırma sonuçlarına göre Avrupa Birliği ülkeleri, geçtiğimiz yıl en çok Kamboçya'dan bisiklet ithal etti. Bu ülkeyi ise yüzde 17'lik ihracat oranı ile Çin takip etti.

Tayvan'ın yüzde 11, Bangladeş'in yüzde 8'lik ihracat payına sahip olduğunu gösteren araştırma, Türkiye'nin ise yüzde 7'lik paya sahip olduğunu ortaya koydu. Buna göre, Avrupa Birliği'nin en çok bisiklet ithalatı yapan Türkiye beşinci sırada yer alıyor. Türkiye'nin ardından listeyi sırasıyla Filipinler ve Sri Lanka devam ettiriyor.

Yapılan araştırmaya göre Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz yıl boyunca bisiklet ithalatı için 930 milyon euro harcanmış. Türkiye ise yüzde 7'lik pazar payıyla bu tutarın yaklaşık 65 milyon 100 bin euroluk kısmını karşılamış oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal