Şartlı Sağlık Yardım Parası Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ailelerin, çocukları düzenli olarak hastaneye götürebilmesi için şartlı sağlık yardım parası vermektedir. Peki, şartlı sağlık yardım parası ne kadar?

08.06.2021-17:54 - (Son Güncelleme: 08.06.2021-17:54) Şartlı Sağlık Yardım Parası Ne Kadar?

0 - 6 yaş aralığında bulunan çocukların düzenli olarak aileleri tarafından hastaneye götürülmesini teşvik etme maksatlı verilen şartlı-sağlık yardım parası, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın vatandaşlar için başlatmış olduğu bir projedir. Bu projeden yararlanmak isteyen ailelerin ise e-Devlet üzerinden şartlı sağlık yardımı sayfasına giriş yaparak başvuruda bulunması gerekmektedir.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIM PARASI NEREDEN ALINIR?

Şartlı sağlık yardım parası alma hakkını elde eden vatandaşlar e-Devlet uygulaması üzerinden kontrollerini sağlamalarının sonrasında PTT şubelerinden hakları olan parayı alabilir. İkamet edilen ilçeye yakın olan herhangi bir PTT şubesinden şartlı sağlık yardım parasını nakit olacak şekilde çekebilirsiniz.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIM PARASI NE KADAR?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cinsiyet farkı göz etmeksizin çocukların sağlık masrafları için başvuru işlemlerini yapan ve belirtilmiş olan şartları yerine getiren aileye aylık olacak şekilde 35 TL nakdi yardım desteği sağlamaktadır. Bu söz konusu yardım çocuğun doğumundan 6 yaşına kadar ki aralığı kapsamaktadır.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMI İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Şartlı sağlık yardımında bulunan vatandaşların kimlik, ehliyet veya pasaport ile birlikte başvuruda bulunması gerekmektedir. Başvuru için gereken bir diğer belge de Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan alınabilen başvuru formudur. Başvurunuzun takibini ise e-Devlet üzerinden çok rahat bir şekilde takip edebilirsiniz.

ŞARTLI SAĞLIK YARDIMININ ŞARTLARI NELERDİR?

Şartlı Sağlık Yardımı için gerekli şartlar, bu yardım için başvuruda bulunan kişinin yaşamış olduğu hane içerisinde kimsenin sosyal güvencesi olmaması gereklidir. Bununla birlikte Mütevelli Heyeti aracılığı ile hane içerisindeki bireylerin muhtaç olduğu da tespit edilmelidir.

İleriki zamanlar içerisinde ise çocuğun hastanede kontrole götürülüp götürülmediği denetleme yolu ile takip edilir.

Bu şartların sağlanması halinde çocuk 72 aylık (6 yaş) olana kadar sağlık yardımı geçerli olur. Aksi durumlarda çocuğun düzenli zaman aralıkları ile sağlık kontrolünden geçmemesi halinde verilen yardım kesilir.

Mütevelli Heyeti’nin araştırmaları ile hane içerisindeki bireylerin yardıma muhtaç olmaması durumunda ya da hanedeki bireylerin sosyal güvencesi olması halinde, haneye sağlık yardımı yapılmaz. Şartlar arasından en önemlisi olarak kabul edilen çocukların düzenli doktor kontrolü, Sağlık Bakanlığı kararınca belli zaman aralıkları ile yapılmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal