Geçinemeyen vatandaş Macron'a isyan etti! Macron'la bir Fransız vatandaşın geçim sıkıntısı tartışması ülke gündemine oturdu

Eşiyle birlikte aylık ellerine 8 bin euro para geçtiğini belirten Fransız vatandaşı, harcamalarını anlatarak geçinemediğini söyleyerek Macron'a isyan etti.

29.03.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 29.03.2022-15:17)

Türkiye'de hemen hemen her yerde sürekli Avrupa'daki asgari maaşla şunları şunları alırsın Türkiye'dekiyle sadece bunlar alınıyor, gibi tartışma yaratacak içerikler mevcut. Ancak durum pek de öyle değil. Son zamanlarda patlak veren korona virüsü pandemisi ve Rusya-Ukrayna savaşı birçok ülkeyi derinden etkiledi. Bunlardan birisi ise Fransa oldu. Fransa'da geçinemeyen bir  vatandaş Macron'a isyan etti. O anlar ise sosyal medyada viral oldu.

Fransa'da geçim sıkıntısı isyanı

Geçtiğimiz gün ülkesinde Dijon kentine ziyaret düzenlenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, burada hayat pahalılığı konusunda bir vatandaşın isyanıyla karşılaştı.

Aylık eşiyle birlikte 4 bin euro kazandığını ama geçinemediğini söyleyen Fransız, Macron'la tartıştı.


Maaşımı alır almaz elde sıfır kalıyor

Kredilerimi ödedikten sonra aldığım maaş yok oluyor diyen Fransız vatandaşı Macron'a 'Eşim ve ben ayda 4 bin euro kazanıyoruz. Ayın beşinde bütün masraflarımı ödedikten ve ev kredimi ödedikten sonra hesabımda sıfır kalıyor. Bu durumda yalnız değilim. Çok arkadaşım aynı durumda bu da normal değil' şeklinde serzenişte bulundu. 

Umut ediyorum fiyatlar düşecek

Macron ise gaz ve akaryakıt fiyatlarını gerekçe göstererek 'Bu duruma bir reçete yok. Fiyatlarda gaz ve akaryakıta çaremiz yok. Çünkü biz üretmiyoruz ne yapmalıyız? Tek çaremiz ucuza almak, biraz teknik ama. Ondan dolayı Avrupa ülkeleri birleştiler birlik almak için. Rusya'dan enerji bağımlılığımızı keserek umut ediyorum ki fiyatlar düşecek.' açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal