Gece Terlemelerine Dikkat

Gece uyurken aşırı terleme sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Gece terlemelerinin önemli sağlık problemlerinin habercisi olduğunu biliyor muydunuz? Detaylar haberimizde...

13.06.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-09:35) Gece Terlemelerine Dikkat

Gece terlemelerinin birçok nedeni olabilir. Genellikle bu terleme de dikkate alınmaz. Mesela kalın bir yorgan ya da sıcak olan bir odada yatıyorsanız bu bir terleme probleminin nedeni olabilir.

GECE TERLEMELERİNE KARŞI YAPILABİLECEKLER

Gece terlemelerinin sebebi genelde belirlenmesi kolay değildir. Fakat bununla birlikte yaşanılan diğer belirtiler, terlemenin altında yatan tıbbi nedeni bulmanıza yardımcı olabilir. Kullandığınız bazı ilaçlar gece terlemesine neden olur. Özellikle antidepresan kullananların geceleri terlemesi oldukça normaldir. Beraberinde bazı enfeksiyonlar yüksek ateşe neden olmaktadır. Bu durumda gece terlemeniz doğal olarak beklenir.  Hormon bozukluğu yaşayanlarda da bu sıkıntı yaşanabilir.

Terlemeler sizin uyku kalitenizi düşürüyorsa ve beraberinde ciddi hastalıklar olabileceğini düşünmüyorsanız uygulayacağınız bazı yöntemler terlemelerinizi azaltabilir. Odanızın içerisinde muhakkak temiz hava olmasına özen gösterin. Yatak takımlarınızı sık sık değiştirin. Uyumadan önce yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Bunlara yaptığınızda terlemelerinizin azaldığını göreceksiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal