Yeni Düzende Bu Hataları Yapmayın!

Coronavirüsüne karşı alınan tedbirlerle beraber normalleşme sürecine geçildi. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte alınan tedbirlerde azalmalar gerçekleşti. Ama virüsün yayılma riski hala devam etmektedir. Peki bu yeni düzende neler yapmalıyız? İşte detaylar...

13.06.2020-09:35 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-09:06) Yeni Düzende Bu Hataları Yapmayın!

Coronavirüsün sıcak havalarla birlikte bulaşma riski de devam etmektedir. Bu yüzden önlemlerimizi almaya devam etmemiz gerekmektedir.

MASKE KULLANIMI ÖNEMLİ

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. İftahar Köksal sıcak havalarda  önlemlerimizi almamız gerektiğinin altını çizerek, "Bu yaz mevsiminin geçmiş yıllardaki yaz mevsiminden farklı olacağını şimdiden kabul etmemiz ve kendimizi buna alıştırmamız gerekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.

Yaz mevsiminin gelmesi, havaların ısınması maske kullanımını da zorlaştırdı. Bu yüzden birçok kişi maske kullanmamaya başladı. Fakat maske kullanmamak virüsün bulaşmasını ve yayılmasına neden oluyor. Aynı şekilde kullandığımız maskeyi de değiştirmezsek virüs riskini devam ettirmiş oluruz. Bu yüzen maskeleri günlük kullanmak sağlıklı olacaktır.

KURALLARA UYMAK ZORUNDAYIZ!

Prof. Dr. İftahar Köksal, "Eğer kişiler açık havada tek başına ve kimseyle konuşmadan yürüyüş veya spor yapıyorlarsa, çevrede de kimse yoksa maske takmayabilirler." açıklamasında bulundu. Eğer duruyorsanız insanlarla aranızdaki mesafenin 1.5-2 metre olması gerektiğini de açıklamalarına ekledi.

Bu sıcak havalarda bolca su tüketimine dikkat edilmelidir. Metabolizmayı hızlandırmasıyla birlikte coronavirüsün vücudumuzdaki mukozalardan hücrelerin içine girmesini de engellemektedir. Kişisel hijyenin önemli olduğu bu günlerde sık sık banyo yapılmalıdır. Gün içinde vücudunuza ve saçlarınıza bulaşmış olabilecek riskleri de bu sayede azaltmış olursunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal