Gaz Faturalarında Yenilik Kapıda: Soğuk İllerde Doğal Gaz Daha Ucuz Olacak

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk hava kendini hissettirmeye başladı. Doğal gaz faturalarına da yansımaya başlayan bu durum hakkında kademeli fatura uygulaması getirildi. İşte detaylar…

30.12.2021-12:35 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-12:35)

Soğuk havaların kendini hissettirmesiyle beraber birçok hane doğalgaz kullanımına başladı. Yakılan gazların faturaya yansımasına müdahale edecek kademeli fatura uygulaması için görüşmeler başladı. Buna göre kış aylarını soğuk geçiren yerlerle, Akdeniz iklimine sahip olan yerlerde kullanılan doğal gaz aynı tarifeden ücretlendirilmeyecek. 

DOĞALGAZ’DA KADEMELİ FATURA DÖNEMİ

AK Parti’nin yeni yıl öncesi Meclis gündemine getireceği konulardan biri arasında yer alan kademeli fatura ödemi sistemi, elektrik faturalarına uygulanandan daha farklı olacak. Enerji Bakanlığı ve doğal gaz dağıtım şirketlerinin temsilcileri ile toplantı düzenleyen AK Parti yetkilileri, doğalgazda uygulanacak kademeli fatura tarifesi için her bölgeye özel tarife uygulanmasını görüşünü ele aldı. Elektrik’te de geçtiğimiz haftalarda yeni bir düzenleme yapılmış ancak belirli bir tüketim sonrasında farklı fiyat uygulanması öngörülmüştür. 

Kademeli fatura ödeme sistemi

ERZURUM VE ANTALYA FARKLI OLACAK

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ak Parti yetkililerinden elde edinilen bilgi doğrultusunda; “Kars’ta bir ayda tüketilen doğalgaz, Antalya’da belki de bir yılda tüketilmiyordur. Bütün iller için ilk kademeyi örneğin 100 birim olarak belirlerseniz, kışı hafif geçiren yerler hep düşük kademeden fatura ödeyecektir. Çünkü doğudaki bir ilde tüketilen doğalgaz ile Akdeniz’deki tüketim aynı olmayacaktır. Adana’da oturan biri doğudaki bir ilden çok daha az tüketecek ve tüketim miktarı az olacağı için sürekli düşük kademeden ödeme yapacaktır. Bu adaletsizliğe yol açar” değerlendirmesini yaptı.

Yapılan açıklama doğrultusunda ülkemizin kışları daha soğuk geçirdiği; Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır veya Sivas gibi soğuk bölgelerindeki tüketim miktarına uygulanacak kademeli tarife ile Antalya, İzmir veya Adana gibi kış şartlarının daha hafif geçtiği illerde geçerli olacak kademeli fatura tarifesi farklı olacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal