Doğal Gaz ve Kömür Desteği Nedir, Kimlere Verilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahiplerine doğal gaz ve kömür desteği sağlıyor. Peki, desteği kimler alabilecek, şartları neler?

27.12.2021-16:48 - (Son Güncelleme: 27.12.2021-17:25)

Doğal Gaz ve Kömür Desteği başvurusu vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, özelikle Kovid – 19 sürecinde ailelere kömür desteği yapıldığını bundan sonra da bu desteğin doğal gaz ile devam edeceğini söyledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı açıklamasında;

"Bu kapsamda ısınma gideri olarak kömür yardımı veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yıl 1,8 milyar lira değerinde kömür yardımı yapıldı. Önümüzdeki süreçte bu yardımları doğalgaz desteğiyle sürdüreceğiz. Böylece sadece kömür değil doğalgaz desteği de sağlamış olacağız. Isınma yardımı kapsamında doğalgaz yardımı sağlanmasına ilişkin hazırlıklar tamamlandı. Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğalgaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğalgaz için de vereceğiz." dedi. 

İşte bahsedilen yardımın detayları…

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, bu sosyal yardımın verileceğini açıklamasının yanı sıra vatandaşların desteğe nasıl başvuru yapabileceğini de açıkladı. Yapılan açıklamaya göre desteğe başvuru, diğer sosyal yardımlarda da olduğu gibi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve e-Devlet kanallarıyla gerçekleşecek.


BAŞVURU SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

Öncesinde de kömür yardımı yapıldığını bildiğimiz bakanlıkta sorgulama sistemi şöyle işliyor:

- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kömür veya doğalgaz yardımı başvurularının kabul edilip edilmediğini sorgulamak isteyen vatandaşlar, ALO183 ya da ALO144 Sosyal Destek hatlarından birini arayarak bilgi alabiliyor.

- Belediyeleri üzerinden elektrik, su ya da doğalgaz yardımı alabilmek adına başvuranlar ise sorgulama işlemlerini ALO153 Beyaz Masa hattını arayarak gerçekleştirebiliyorlar.

- Vatandaşlar, başvurdukları belediyeyi ya da sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfını aramak suretiyle de başvurularının son durumunu takip edebiliyorlar. Bu durumda Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın da iletişim numaralarından başvurular sorgulanabilir.

- Birçok online işlemin halledilebildiği e-devlet üzerinde ise henüz bir sorgulama sistemi yok. Vatandaşlar, e - devlet ya da internette bulunan farklı bir platform üzerinden sorgulama işlemlerini gerçekleştiremiyor.

Doğal gaz yardımlarının da başlamasıyla sorgulama sistemindeki işleyişte değişiklik olup olmayacağı merak ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal