Bakanlıktan Salgında Yakınlarını Kaybedenlere Psikososyal Destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Deya Yanık, koronavirüsün çıktığı ilk günden itibaren salgın dolayısıyla yakınlarını kaybeden vatandaşlara Psikososyal Destek Hizmetin sürdürüldüğünü aktardı.

21.09.2021-16:36 - (Son Güncelleme: 21.09.2021-18:10) Bakanlıktan Salgında Yakınlarını Kaybedenlere Psikososyal Destek

Dünya'yı kasıp kavuran ve artık küresel bir sorun haline gelen koronavirüs salgınının etkileri devam ediyor. 2019 yılının son aylarında ortaya çıkan ve 2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alrak birçok kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.

VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Bu dönemde koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların sağlık hizmetlerinin yanında psikososyal destek hizmetine de ihtiyaç duyduğunu belirten Bakan Yanık, ''Salgın döneminde vatandaşlarımız farklı sosyal destek mekanizmalarına ihtiyaç duyuyor. Kırmızı yeleklilerimiz bu noktada vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyor'' ifadelerini kullandı.

SALGININ PSİKOLOJİK ETKİLERİ AZALTILMAYA ÇALIŞILIYOR

Vatandaşların sosyal destek ihtiyaçlarını gidermek amacıyla sosyal çalışmacı ve psikologlardan oluşan 582 personele ‘Salgın Süresince Afet ve Acil Durumlarda Psikososyal Destek Hizmeti’ eğitimi verdiklerini belirten Derya Yanık, ''Uzman personelimiz tarafından Sağlık Bakanlığı ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde gerekli tedbirler alınarak yüz yüze ya da telefon yoluyla Covid-19 sebebiyle yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza psikososyal destek hizmeti veriyoruz.''dedi. Yanık, sundukları hizmetle salgının vatandaşlar üzerinde psikolojik etkilerini hafifletmek için çabalarını da ifade etti.

PSİKOSOSYAL DESTEK TAMAMEN ÜCRETSİZ

Hizmetin ücretsiz verildiğini dile getiren Bakan Derya Yanık, salgında sadece yakınlarını kaybedenler değil salgından etkilenen ve psikososyal desteğe ihtiyaç duyanların, bulundukları ilin Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sosyal Hizmet Merkezleri aracılığı ile bu hizmete ulaşılabileceğini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal