Galatasaray’da hareketli saatler: Oyuncuyla sözleşme imzalanacak! Dünya yıldızı takımdan ayrılıyor

Süper Lig’de rakip tanımadan şampiyonluğa koşan Galatasaray, transfer çalışmalarına da devam ediyor. Sezon başına giden iki dünya yıldızı Dries Mertens ve Juan Mata ile ilgili kararını veren sarı kırmızılı yönetim, Mertens ile yola devam etmeye karar verirken Mata ile sezon sonunda yollarını ayırmaya karar verdi.

03.03.2023-10:46 - (Son Güncelleme: 03.03.2023-17:26) Galatasaray’da hareketli saatler: Oyuncuyla sözleşme imzalanacak! Dünya yıldızı takımdan ayrılıyor

Spor Toto Süper Lig’de en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 6 puan önünde liderliğini sürdüren Galatasaray’da performansıyla göz dolduran oyuncuların takımda tutulması için çalışmalar sürerken diğer yandan bekleneni veremeyen oyuncuların ise gönderilmesi planlanıyor. Sarı kırmızılı takım sezon başında takıma katılan Dries Mertens ile Juan Mata’nın geleceği konusunda kararını verdi. 

Oyuncuyla yeni sözleşme imzalanacak

Sezon başında bonservissiz olarak kadroya katılan Belçikalı oyuncu Dries Mertens, gösterdiği performans ile taraftarın beğenisini kazanan isimlerden birisi oldu. Teknik direktör Okan Buruk’un yönetime verdiği rapora göre Belçikalı tecrübeli ismin kadroda tutulması için sözleşmesindeki opsiyonunun devreye sokulması bekleniyor. 

Dries Mertens

Bu sezon şu ana dek çıktığı 22 karşılaşmada 6 gol atan Belçikalı futbolcu, 3 kez de gol pası verdi.

Dünya yıldızı takımdan ayrılıyor

Manchester United ile sözleşmesi sona eren İspanyol futbolcu Juan Mata da sezon başına sarı kırmızılarda yaşanan yıldız geçidinde yer almıştı. Galatasaray ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Juan Mata, sarı-kırmızılı takımda sınırlı süre bulabildi. 

Juan Mata

Zaniolo’nun gelişi ile yedek kulübesine hapsolması beklenen Mata’nın sezon sonunda takımdan ayrılacağı ifade ediliyor. 

Juan Mata, bu sezon Galatasaray formasıyla çıktığı 12 resmi maçta 424 dakika süre buldu ve 3 gol atıp 2 asist yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal