Bakanlıktan açıklama geldi: İhracata kısıtlama getirildi

Tarım ve Orman Bakanlığı, fiyatlarda yaşanan olağanüstü artışlar ve deprem sonrasında gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023 tarihine kadar domates ihracatına kısıtlama getirildiğini açıkladı.

03.03.2023-10:30 - (Son Güncelleme: 03.03.2023-17:26) Bakanlıktan açıklama geldi: İhracata kısıtlama getirildi

11 ilde etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından atılan adımlara bir yenisi eklendi. Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre fiyatlarda yaşanan olağanüstü artışlar ve deprem sonrasında gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla 14 Nisan 2023 tarihine kadar domates ihracatına kısıtlama getirildi.

İhracata kısıtlama getirildi

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından dağıtım merkezlerine yollanan tebliğde 'domates fiyatlarında son günlerde yaşanan anormal fiyat artışları ve 11 ili doğrudan etkileyen deprem afeti nedeniyle gıda arz güvenliği ve fiyat istikrarının sağlanması amacıyla tedbir alınması ihtiyacının doğduğu' belirtildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı

Söz konusu kısıtlama bakanlığa veya TAREKS sistemine başvurusu yapılmış işlemleri kapsamıyor. Bunun yanında KKTC, Filistin, Azerbaycan, Suriye'de güvenlik altına alınmış bölgelere ihracat başvurusu da yapılabilmeye devam ediyor.

Yüzde 50 oranında artmıştı

Deprem felaketi öncesinde hal fiyatı ortalama 13 TL olan domatesin fiyatı bu hafta 20 liraya kadar yükseldi. Bu da market fiyatlarının 30 lirayı aşmasına sebep oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal