Milyonlar için başvuru süreci başladı: E-Devlet’te EYT düzenlemesi yapıldı

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile beraber milyonlarca vatandaş emekli olmak için SGK’ya başvuru yapmaya başladı. Öte yandan E-Devlet sistemindeki arama motoruna EYT yazıldığında doğrudan başvuru ekranına ulaşılabilecek.

03.03.2023-10:11 - (Son Güncelleme: 03.03.2023-17:25) Milyonlar için başvuru süreci başladı: E-Devlet’te EYT düzenlemesi yapıldı

Emekli olma konusunda yıllardır yaşa takılan milyonlarca vatandaşın merakla beklediği an geldi. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi bugün sabah saatlerinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT düzenlemesinin resmileşmesiyle beraber milyonlarca vatandaş emekli olmak için SGK’ya başvuru yapmaya başladı. Öte yandan E-Devlet sistemindeki arama motoruna EYT yazıldığında doğrudan başvuru ekranına ulaşılabilecek.

E-Devlet’te EYT düzenlemesi yapıldı

EYT düzenlemesi için E-Devlet’e yönelen vatandaşları şaşırtan bir değişiklik yapıldı. Sistemde bulunan arama çubuğuna EYT yazan vatandaşlar doğrudan başvuru ekranına yönlendirilecek. EYT yazdıktan sonra "Gelir, Aylık, Ödenek Talep Belgesinin Verilmesi" kısmından başvurunuzu yapabilirsiniz.

EYT emeklilik başvuruları il ve ilçelerdeki SGK merkezlerine yapılabilecek.

EYT E Devlet Başvuru

Her şey E-Devlet’ten yapılacak

Postayla iadeli taahhütlü belge göndererek de başvuru yapılabilecek. Ancak SGK, tüm işlemlerin e-Devlet'ten yapılabileceğini belirterek vatandaşları internetten işlem konusunda uyardı.

EYT şartları neler?

EYT düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olup kadınlarda 20, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini tamamlayanlar emekli olabilecek.

Emekli olabilmek için işe başlama tarihine göre 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında değişen prim günü şartını da tamamlamak gerekiyor.

Bu arada EYT başvurularında emeklilik başvuru işlemi için işten ayrılma belgesi sunma şartı da aranmayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal