Ahmet Ağaoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa mı etti, neden etti? Ahmet Ağaoğlu hayatı ve biyografisi

Trabzonspor Kulübü’nün Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun olağanüstü kongre talebiyle istifa ettiği iddiası spor dünyasının gündemine bomba gibi düştü. Bu gelişme sonrasında Ahmet Ağaoğlu hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki Ahmet Ağaoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa mı etti, neden etti? İşte Ahmet Ağaoğlu hayatı ve biyografisi...

02.03.2023-17:46 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:46) Ahmet Ağaoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa mı etti, neden etti? Ahmet Ağaoğlu hayatı ve biyografisi

Süper Lig’de geçen sezonu şampiyon tamamlayarak yıllar süren hasreti dindiren Trabzonspor’da bu sezon oldukça kötü geçiyor. Geçtiğimiz hafta Avrupa’ya veda eden Karadeniz ekibi, son Süper Lig maçında Galatasaray’a kaybederek bir anlamda şampiyonluk yarışında da havlu attı. Bordo mavililerde başarısızlığın sorumluları arasında gösterilen Başkan Ahmet Ağaoğlu hakkında ise flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Ağaoğlu, yönetim kuruluna olağanüstü kongreye gitme talebinde bulunarak istifa dilekçesini sundu.  Bu gelişme sonrasında Ahmet Ağaoğlu hakkında yapılan araştırmalar arttı. Peki Ahmet Ağaoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında? Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa mı etti, neden etti?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu istifa mı etti, neden etti?

Yönetimden bazı isimlerin kendisine olağanüstü kongreye gitme teklifi götürdüğü iddia edilen Ahmet Ağaoğlu, bu teklife olumlu yanıt vererek istifa dilekçesini hazırladı. Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın Ağaoğlu’nun istifasıyla başkan adaylığı için çalışmalara başladığı ifade edildi.

Ahmet Ağaoğlu

Ahmet Ağaoğlu kimdir, nereli ve kaç yaşında?

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, 1957 yılında Trabzon’da doğdu. Liseyi Kabataş Erkek Lisesi’nde üniversiteyi ise 1979 senesinde İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi’nde tamamlayan Ağaoğlu, 1996 yılında Klassis Golf Kulübü’ne katılmış ve 2000 yılında Golf Federasyonu Başkanlığı’na seçilmiştir.

2004 yılına kadar Golf Federasyonu Başkanı olarak görev alan Ahmet Ağaoğlu, Golf Milli Takımı’nın kurulmasına öncülük etmiştir. 2008 yılında ise yeniden Golf Federasyonu Başkanı olarak seçilmiştir. 

Ahmet Ağaoğlu, Süper Lig ekiplerinde Trabzonspor’un 8 Nisan 2018 tarihinde yapılan 73. Genel Kurulu’nda Metin Kaya’nın önünde Trabzonspor’un Başkanı olarak seçilmiştir.

İngilizce’yi iyi derecede bilen Ağaoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır. Ağaoğlu, Trabzonspor’a 2021-2022 sezonunda getirdiği şampiyonluk ile bordo mavililerin 38 yıldır süren şampiyonluk hasretini dindirmiştir. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal