Depremzedeler için anlamlı program: Dünya yıldızı canlı yayına katıldı

Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu ortaklığında, pek çok spor kanalında ortak olarak ‘Omuz Omuza’ adlı bir kampanya düzenlendi. Saatler süren programda anlamlı anlar yaşandı.

02.03.2023-09:24 - (Son Güncelleme: 02.03.2023-17:21) Depremzedeler için anlamlı program: Dünya yıldızı canlı yayına katıldı

Türkiye Tek Yürek programında gerçekleşen dayanışma ruhu bu kez spor dünyasında meydana geldi. Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrasında Gençlik ve Spor Bakanlığı, TFF, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu ortaklığında, pek çok spor kanalında ortak olarak ‘Omuz Omuza’ adlı bir kampanya düzenlendi. Depremzede vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması için başlatılan yardım kampanyasında spor dünyasından birçok önemli isim yer aldı. 

Omuz Omuz bağış nereden ve nasıl yapılır?

Ülkemiz, dünyanın en büyük doğal afetlerinden birini yaşarken, SMS ile çok kolay bir şekilde bağış yapabilirsiniz. SMS ile bağış için 'DESTEK' yazıp 8332'ye gönderim sağlayabilirsiniz.

Depremzedeler için anlamlı program

Depremzedeler için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı ve beIN Medya Grubu işbirliği ile organize edilen 'Omuza Omuza' Yardım ve Dayanışma Kampanyası, TFF'nin 80 milyon TL bağışı ile başladı.

'Omuza Omuza' Yardım ve Dayanışma Kampanyası Türkiye Futbol Federasyonu'nun 80 milyon TL bağışıyla başladı. Kampanyaya telefonla bağlanan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu da Spor Toto Süper Lig'in bundan sonraki iki haftasının şifresiz yayınlanacağını açıkladı.

Türk ve dünya futbol ailesinin deprem bölgesindeki vatandaşların yaralarını sarmak için bir araya geleceği bu tarihi yayına; Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği Vakfı ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu başta olmak üzere tüm Süper Lig kulüp başkanları katıldı.

Süper Lig kulüplerinin teknik direktörleri Jorge Jesus, Şenol Güneş, Okan Buruk, Abdullah Avcı ve Emre Belözoğlu'nun yanı sıra tüm kulüplerin teknik direktörleri ile ligde forma giyen yerli ve yabancı futbolcular da canlı yayında yer alacak. Türk futbolunun unutulmaz teknik direktörlerinden Fatih Terim, Mustafa Denizli, Ersun Yanal ve Yılmaz Vural, eski milli futbolculardan Arda Turan ve Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı, Hakan Ünsal, Mehmet Topal da "Omuz Omuza" yardım kampanyasına katılan isimler arasında yer aldı.

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Kadın A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kıragası ve futbolcuları, Dünya Şampiyonu Ampute Milli Takımı Teknik Direktörü Osman Çakmak ve oyuncuları, MHK Başkanı Lale Orta, eski FIFA hakemi Cüneyt Çakır ve Süper Lig hakemlerinden bazıları da depremzedelerimize yardım için gerçekleştirilecek bu önemli gecede stüdyoda olacak isimlerden bazıları.

Omuz Omuza Kampanyası

Dünya yıldızı da programa katıldı

Mbappe canlı yayına bağlandığı kampanya için; "Bu gerçekten büyük bir trajedi. Türklerin neler yaşadığını tahmin etmekte bile zorlanıyorum. Bu programa katılarak bir parçası olduğum için gurur duyuyorum. Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak." dedi.

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş kampanya yayınında; "Milletimizin büyüklüğünü bir kere daha gördük. Bunun uzun soluklu bir hizmet yarışı olduğunu düşünüyorum. Herkes gücü yettiği kadar katkı yapmalı. Son maçımızda çocuklarımıza gönderilen oyuncakların tüm dünyaya etkisi olduğuna inanıyorum." sözlerini sarf etti.

Önemli isimlerden destek mesajları

Futbolun ünlü isimleri Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, Liverpool Teknik Direktörü Jürgen Klopp, Arsenal'in unutulmaz hocası Arsene Wenger, Galatasaray ve Rumen futbolunun efsane ismi Gheorghe Hagi ve Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza ile Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan, özel gecede videolu mesajlarla afetzedelere seslendi.

Programda açıklama yapan isimler

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Liglerimizin yayıncı kuruluşu olarak BeIN Sports ile yaptığımız görüşmede, ligin önümüzdeki iki haftasındaki tüm maçları şifresiz yayınlanma kararı alındı."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Bu kampanya en az 6 ay daha devam edecek. Bundan sonra bir takım özel maçlar yapacağız. Şampiyonlar Ligi finaline kadar da ayrıca birçok organizasyon düzenleyeceğiz."

Ali Koç: "İnşallah hem Gaziantep FK hem de Hatayspor önümüzdeki sezon ligde olmaya devam ederler. Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek. Bu ortamda inşallah, birlik ve beraberlik unsuru kalıcı olur. Bizlerin de futbol açısından genç nesillere daha olumlu bir ortam bırakması gerekiyor."

Kylian Mbappe: "Çocukların hayalleri benim için çok önemlidir. Elimde olan tüm imkanları onlara yardımcı olabilmek için kullanacağım. Türkiye için her şey çok daha iyi olacak."Şenol Güneş: "Acımızın çok büyük olduğunu biliyorum. Milletimizin büyüklüğünü bir kere daha gördük. Asıl önemli olan bu desteği hissedebilmektir. Bunun uzun soluklu bir hizmet yarışı olduğunu düşünüyorum. Herkes gücü yettiği kadar katkı yapmalı."Altay Bayındır: "Elif Elmas aradı beni Napoli'den. Takım arkadaşlarıyla birlikte 100 bin euro bağışta bulundu."

Alexandru Maxim: "Bu tür facialar insanların duygularını saklamasını engeller. Çok acı şeyler yaşandı. Ama Türk insanın kalbi çok büyük. Bu birlikteliği gördüğüm zaman çok duygulandım. Herkesin yardım için bir anda sıraya girmesi çok ama çok önemli."

Ertaç Özbir: "Yaşadığımız olaylar oldu. İstanbul'da yakalandık, eve bir telefon aldım. Çok korkmuş olduğum bir telefondu. Ailemden birine bir şey oldu sandım. Fakat maalesef bütün aileme, ailem diyorum herkes benim vatandaşım, ailem. Çok üzüldüm. Eşim ve çocuklarımı aradım. Direkt sormak istedim, akıl sağlığım gitmişti. Onların iyi olduğunu öğrendim fakat uzak akrabalarımdan vefat edenler oldu. Tekrardan başsağlığı diliyorum. Umarım umut edilen yardımları toplayıp vatanımıza, milletimize hayırlı oluruz."

Dursun Özbek: Biz tüm Türkiye’yi temsil ediyoruz

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek açıklamasında; "Memleketimiz çok büyük bir felaketi yaşadı. Bunun yaralarını sarmak içinde buradayız. Özellikle Maraş, Antep ve Hatay'ı ziyaret ettim. Bütününü gördüğünüz zaman durum çok başka. Biz bütün Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bizim üstümüze bir görev düşüyor. Bu yaraların sarılmasında emek veren kim varsa herkese şahsım ve Galatasaray adına teşekkür ediyorum. Galatasaray olarak buradan bir çağrı yapıyorum. Orada yaşananları gördükten sonra biz ne katkı verebileceğimizi konuştuk. Çarptık, böldük ve büyük bir rakam çıktı. Biz Galatasaray olarak hep diyoruz ki 'Bizim 30 milyon taraftarımız var.' her taraftardan 10 lira alsak tamamlayabiliriz. Buradan Galatasaraylılara sesleniyorum. Biz eğer 30 milyonsak taraftar başına 10 lira bağışlarsak 300 milyon TL yapar." dedi.

Deneyimli teknik direktör Fatih Terim; "Hepimizin bu zor günlerinde birkaç şeye değinmek istiyorum. Bu ülkeye borcumuz var. Sıkıntılı, zor zamanlardan geçiyoruz. İhtiyacımız olan şey birliktelik. Hiç kuşku yok ki, bugün her zamankinden daha çok bilime, emeğe ve vizyona ihtiyacımız var. Sporun nasıl bir birleştirici gücü olduğunu yaşayan, bilen biriyim. Gençlerin ve çocukların, sporla nasıl değiştiğini 50 seneye yakın olan futbol hayatımda çok yakından gördüm. Afet bölgesindeki gençlerimiz ve çocuklarımız için bir şeyler düşünmek zorundayız." dedi.

Türkiye benim ikinci evim

Milli Takım teknik direktörü Stefan Kuntz; "Gerçekten inanılmaz bir organizasyon. Elimizden gelen desteği sağlamak istiyoruz. Hep bahsediyorum, Türkiye benim ikinci evim gibi, bunu bu sefer Almanya'daki Türklerden de gördüm. Birçoğu öyle hissediyor. Oraları bizzat gördük. Şimdi bu şekilde olması bizi gerçekten üzüyor. Böyle bir doğal afetin ne kadar zor olduğunu biliyor. Yaklaşık 90 ülke yardımcı oldu. Bu da Türkiye'nin ne kadar sevildiğini gösteriyor." dedi.

Aynı duyguları paylaşıyorum

Fenerbahçe teknik direktörü Jorge Jesus açıklamasında; "Türk insanının duygularını paylaşıyorum. Asrın felaketinde büyük Türk milletinin ayağı kalktığını gördüm. Bu kadar birlik içinde olduğunu görmek çok güzel. Ancak maalesef çok insan hayatını kaybetti. Şimdi geleceği ve ne yapacağımızı düşünmeliyiz." sözlerini sarf etti.

Fenerbahçe’den 100 milyon TL bağış

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç; "Acımız taze ama acının içinde umut ve gurur da var. Gurur, eşi benzeri görüşmemiş olan birliktelik. Bu dayanışmanın eşi benzeri görülmemiş. Bundan dolayı gurur duyuyoruz. İnşallah hem Gaziantep hem de Hatayspor önümüzdeki sezon ligde olmaya devam ederler. Ben şahsen bir vatandaş olarak bu ülkenin kutuplaşmasından rahatsızım. Bu kutuplaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesi de futbol. Bu acı ama gerçek. Fenerbahçe ailesi olarak, 1000 konteyner bağışlamak üzere para topladık. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, 100 Milyon TL'yi taahhüt ediyoruz. Ama yeni başladık. 4-5 gündür çalışıyoruz. Belki Haziran'a kadar bu çok artar." dedi.

PSG’den 50 milyon TL

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi ise; "Türkiye'de değiliz ancak kalbimiz sizinle. Acınızı paylaşıyoruz. Ali Koç'la da durumu görüştüm, sizinle birlikte olmak bizim görevimiz. Çok büyük kayıplar olduğunu biliyoruz ancak Omuz Omuza kampanyasındaki yardımınızı da saygıyla izliyorum." dedi.

Acun Ilıcalı, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin PSG olarak 1 milyon Euro, diğer şirketlerle birlikte toplamda 50 milyon TL bağış yaptığını açıkladı.

Adekugbe kabus anlarını anlattı

Hatayspor'dan Galatasaray'a gelen Sam Adekugbe; "Neler hissettiğimi anlatmak çok zor. Ailem diyebileceğim, arkadaşlarımı, dostlarımı kaybettim. Ama ilk andan beri tek vücut olan bir millet var. Bize çok destek oldular." dedi.

Yapılan bağışlar

Hakan Çalhanoğlu, A Milli Takım oyuncularıyla birlikte 6 milyon TL'lik bağışta bulunduklarını açıkladı.

Acun Ilıcalı, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin Digitürk adına 20 milyon TL, PSG adına 1 milyon Euro, Avrupa Kulüpler Birliği adına 500 bin Euro bağış yaptıklarını duyurdu.

Cantürk Alagöz, Iğdır FK adına Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağışladı.

Mehmet Ziylan, Flo Ayakkabı adına Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağışladı.

Trendyol, Omuz Omuza bağış kampanyasına 50 milyon TL bağışladı.

Göksel Gümüşdağ, Başakşehir Kulübü olarak 2 milyon TL bağışladıklarını aktardı.

Nevzat Kaya, Muş 1984 Muşspor adına Omuz Omuza bağış kampanyasına 3 milyon TL bağışladı.

Mehmet Evyap, Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağışladı.

Bodrumspor futbolcuları adına Fikret Öztürk, Omuz Omuza bağış kampanyasına 1 milyon TL'lik bağışta bulundu.

Napoli forması giyen Eljif Elmas, takım arkadaşlarıyla beraber Omuz Omuza kampanyasına 100 bin Euro'luk bağış yaptı.

Eyüpspor futbolcuları, Omuz Omuza kampanyasına maç primlerinden 1 Milyon TL bağışladı. Eflatun Sarılılar, stadyum gelirleriyle birlikte toplamda 5 Milyon TL bağışta bulundu.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Adana Demirspor'un sezonun geri kalanında oynayacağı tüm iç saha maçlarından elde edilecek geliri ve buna ek olarak 20 milyon TL'nin daha Omuz Omuza kampanyasına bağışlanacağını açıkladı.

Ali Düşmez, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olarak 100 konteyner bağışladıklarını açıkladı.

Yüksel Yıldırım, Samsunspor olarak Omuz Omuza kampanyasına 5 milyon TL bağışladıklarını dile getirdi.

Türkerler Holding, Omuz Omuza bağış kampanyasına 50 adet konteyner bağışladı.

Rezan Epözdemir, Omuz Omuza bağış kampanyasına 2 milyon TL bağışladı.

Süleyman Hurma, Fatih Karagümrük adına Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağışladı.

Faruk Koca, Ankaragücü adına Omuz Omuza bağış kampanyasına 7 milyon TL bağışladı.

Passolig, Omuz Omuza bağış kampanyasına 2 milyon TL bağışladı.

Ecmel Faik Sarıalioğlu, İstanbulspor olarak Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağış yaptıklarını açıkladı.

Hasan Çetinkaya, Westerlo Kulübü olarak Omuz Omuza bağış kampanyasına 10 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

Ergunlar Lojistik, Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

Rıfat Perahya, 1907 Fenerbahçe Derneği olarak Omuz Omuza bağış kampanyasına 5 milyon TL bağışladıklarını açıkladı.

Alim Emiroğlu, Kuşadasıspor olarak Omuz Omuza bağış kampanyasına 1 milyon TL bağış yaptıklarını açıkladı.

Dikran Gülmezgil, Omuz Omuza bağış kampanyasına 2 milyon TL bağışladı.

MHK Başkanı Lale Orta, hakem camiası olarak hakem camiası olarak 1 milyon 612 bin 692 TL bağışladıklarını açıkladı.

Tüm bağışçılar açıklanmazken, toplam miktarın ise 630 milyon lirayı geçtiği belirtildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal