Galatasaray ara transfer döneminde kasasını doldurdu: İşte takıma gelenler ve takımdan gidenler

Ara transfer döneminde aldıklarından çok sattıklarıyla konuşulan Galatasaray, kasasını doldurmayı başardı. Sacha Boey, Cedric Bakambu bonservisiyle, Angelino’yu ise bedelsiz gönderen sarı kırmızılılar Halil Dervişoğlu ve Kazımcan Karataş’ı ise Süper Lig ekiplerine kiraladı. İşte Galatasaray’da gelen ve giden oyuncular…

12.02.2024-12:38 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:30)

Süper Lig’de haftalar sonra liderliği ele geçiren Galatasaray’da ara transfer dönemi hareketli geçti. Sarı kırmızılı takım Derrick Köhn, Serge Aurier ve Carlos Vinicius transferleriyle kadrosunu güçlendirirken aynı zamanda takımdan bazı oyuncuları da yüksek bonservis bedelleriyle göndermeyi başardı. 

Galatasaray’dan transfer rekoru

AA’da yer alan habere göre; Galatasaray, 2021-2022 sezonu başında 1 milyon 150 bin avro karşılığında Fransa'nın Rennes takımından transfer edilen Sacha Boey'i, 30 milyon avro bonservis ve 5 milyon avro şarta bağlı bonus karşılığında Bayern Münih'e satarak Türk futbol tarihindeki bonservis bedeli rekorunu kırdı.

Sarı-kırmızılılar, sezon başında Birleşik Arap Emirlikleri'nin Al-Nasr takımından 700 bin avroya aldığı Demokratik Kongolu Cedric Bakambu'dan yarım sezonda 4 milyon 300 bin avro kar elde etti. Galatasaray, yarım sezon oynattığı 32 yaşındaki santrforu, İspanya'nın Real Betis kulübüne 5 milyon avro bonservis ve 5 milyon 50 bin avro bonuslar karşılığında sattı.

"Cimbom" ara transferde net 35 milyon avro bonservis geliri elde ederken, bonusların gerçekleşmesi durumunda önemli bir geliri de kasasına koyacak. Sarı kırmızılı takım ayrıca Şampiyonlar Ligi’nden de bu para kadar bir gelir elde etti.

Galatasaray transfer

Angelino bekleneni veremedi

Galatasaray'ın sezon başında Leipzig'ten kiraladığı İspanyol sol bek Angelino, sarı-kırmızılı formayla geçirdiği yarım sezonda performansının yeterli bulunmaması nedeniyle ayrıldı. 19 resmi müsabakada görev alan ve bir gol kaydeden 27 yaşındaki savunma oyuncusu, kiralık sözleşmesi Leipzig ile feshedilerek İtalyan temsilcisi Roma'ya kiralandı.

Ayrıca, kadroda düşünülmeyen Christian Luyindama'nın sözleşmesi feshedilirken, Halil Dervişoğlu Atakaş Hatayspor'a ve Kazımcan Karataş ise MKE Ankaragücü'ne kiralık olarak gönderildi.

Sarı-kırmızılılar ara transfer döneminde, sezon başında İtalya'nın Genoa takımına kiraladığı Berkan Kutlu'yu yeniden kadroya dahil etti. Ağustos ayının sonunda 250 bin avro geçici transfer bedeli ve 5 milyon avro opsiyon hakkıyla Genoa'ya gönderilen 25 yaşındaki orta saha oyuncusu, ara transfer döneminde takıma geri döndü.

Teknik direktör Okan Buruk'un joker oyuncularından biri olan Berkan, geri döndükten sonra orta saha, sol bek ve stoper pozisyonlarında görev yaptı. Genoa'da İtalya Serie A'da 6, İtalya Kupası'nda ise 2 maçta forma giydi.

Kadroya ekonomik isimler dahil edildi

Galatasaray, ayrılan oyuncuların boşluğunu maliyeti düşük hamlelerle doldurdu. Sacha Boey ve Cedric Bakambu'nun ayrılıklarından elde ettiği gelirin yanı sıra Angelino'nun transferinde tasarruf eden sarı-kırmızılılar, bu oyuncuların yerine yapılacak transferlerde bütçeyi kontrol altında tuttu.

Fulham'dan kiralanan Brezilyalı santrfor Carlos Vinicius için Galatasaray, 600 bin avro kiralama bedeli ödedi. Ayrıca, Nottingham Forest'tan transfer edilen sağ bek Serge Aurier için de 100 bin avro transfer bedeli ödendi.

Sarı-kırmızılı kulüp, Angelino'nun yerine Gana asıllı Alman sol bek Derrick Köhn'ü Almanya'nın Hannover 96 takımından transfer etti. 25 yaşındaki oyuncu için Galatasaray, 3 milyon 350 bin avro bonservis bedeli ödeyecek.

İşte Galatasaray’da takıma katılan ve takımdan ayrılan oyuncular:

Gelenler: Carlos Vinicius (Fulham-Kiralık), Serge Aurier (Nottingham Forest-Kiralık), Derrick Köhn (Hannover 96), Berkan Kutlu (Genoa-Kiradan döndü)

Gidenler: Sacha Boey (Bayern Münih), Cedric Bakambu (Real Betis), Angelino (Leipzig-Kiralıktan döndü), Halil Dervişoğlu (Atakaş Hatayspor-Kiralık), Kazımcan Karataş (MKE Ankaragücü-Kiralık)

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal