Alper Gezeravcı yurda döndü: Türkiye için uzay biliminde yeni dönem başladı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (ISS) görevini tamamladı. ABD’de yapılan kontrollerin ardından yurda dönen Gezeravcı, güllerle karşılandı. İşte detaylar…

12.02.2024-12:25 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-17:29)

Yaklaşık 18 gün boyunca ISS’te görev yapan astronot Alper Gezeravcı, yaptığı deneyleri bitirdikten sonra 9 Şubat günü Dünya’ya iniş yaptı.

ABD’de sağlık kontrolleri gerçekleştiren Gezeravcı, sonrasında Cumhurbaşkanlığına ait uçakla Türkiye’ye döndü.

Alper Gezeravcı yurda döndü

AA’da yer alan habere göre; Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan Gezeravcı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ve Türkiye'nin ikinci astronotu Tuva Cihangir Atasever tarafından karşılandı. Apronda, 13 çocuk ise Gezeravcı'ya çiçek takdim etti. Gezeravcı, aynı zamanda yanında götürdüğü 13 Türk bayrağını çocuklara verirken, ailesi de aynı uçakla yurda dönüş yaptı.

Alper Gezeravcı

Türkiye için uzay biliminde yeni dönem başladı

Alper Gezeravcı ile beraber Esenboğa Havalimanı’nda bir basın toplantısı düzenleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Alper Gezeravcı'nın gerçekleştirdiği uzay bilim misyonu bir ilktir ama son olmayacak. Türkiye için uzay bilimi ve teknolojilerinde yeni bir sayfa açılmıştır." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal