‘Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı Projesi’ tam hız devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında hizmet verecek olan Süper Hızlı Tren projesinin ön çalışmalarının tamamlandığını duyurdu. Projenin güzergah uzunluğunun 344 kilometre olacağını belirten Bakan Uraloğlu, Türkiye'nin hızlı tren ağını daha da genişleterek modern ve etkili bir ulaşım altyapısı oluşturma hedefini sürdürdüklerini vurguladı.

12.02.2024-12:06 - (Son Güncelleme: 12.02.2024-14:28) ‘Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı Projesi’ tam hız devam ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde Özbir Vagon tarafından üretilen yeni nesil akıllı demir yolu bakım araçlarının teslim törenine katıldı. Yapılan teslim töreninde konuşan Bakan Uraloğlu, son 22 yılda demir yollarına yapılan 22,1 milyar dolarlık yatırımın ardından demiryolu altyapısının tamamının elden geçirilerek yenilendiğini açıkladı. Bakan Uraloğlu, ayrıca Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı (SHT) ile ilgili son bilgileri paylaşarak, ülkenin demiryolu altyapısında gerçekleşen gelişmeleri vurguladı. Projenin hayata geçmesiyle birlikte Ankara ile İstanbul arasındaki seyahat sürelerinin kısalması ve daha modern bir ulaşım ağı oluşturulması hedefleniyor.

Özbir Vagon tarafından üretilen akıllı demir yolu bakım araçları, demiryolu hatlarının bakım ve onarımlarında etkili bir rol oynayacağını belirten Uraloğlu, şunları söyledi:
“Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren Hattı projesini gündeme aldık ve ön proje çalışmalarını tamamladık. Süper Hızlı Tren hattımızın güzergah uzunluğu 344 kilometre olacak. Saatte 350 kilometre hıza ulaşacak trenlerimizle seyahat süresini 80 dakikaya indirmeyi planlıyoruz. Ankara İstanbul SHT Hattı'nda 52 adet 120 kilometre uzunluğunda tünel, 19 adet 14 kilometre uzunluğunda viyadük inşası planlıyoruz.”


Gebze’den Çatalca’ya…

Bakan Uraloğlu, "Gebze'den Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı'na ve son olarak Çatalca'ya ulaşacak Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesini de planlarımız arasına aldık." dedi.

Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, Kuzey Marmara Hızlı Tren hattı projesi, Gebze'den başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçecek ve İstanbul Havalimanı'na ulaşacak. Son durağı Çatalca olacak olan bu proje, İstanbul'un ulaşım altyapısını daha da güçlendirecek ve şehir içi ulaşımı daha hızlı ve etkili hale getirecek.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal