İDO’dan Yunan Adaları açıklaması: Kapıda vize seyahatleri için bilet fiyatları belirlendi

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), İzmir Seferihisar ve Aydın Kuşadası’ndan Samos (Sisam) adasına yapılacak seyahatlerin 6 Nisan’da başlayacağını duyurdu. Öte yandan Yunan Adaları kapıda vize seyahatlerinin bilet fiyatları da netleşti.

08.02.2024-12:36 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-12:36)

İDO tarafından yapılan açıklamada 6 Nisan’da seferlerin başlayacağını duyurdu. Açıklamada, seferlerin Seferihisar-Samos seferleri olarak sabah gidiş akşam dönüş şeklinde haftada 3 gün yapılacağı ifade edildi. Seferler Ağustos ayında her gün gerçekleştirilecek. 

Kuşadası-Samos seferleri ise 15 Haziran’a kadar haftada 3 gün yapılacak. 15 Haziran’dan sonra ise seferler haftanın tamamında gerçekleştirilecek.

Kapıda vize bilet fiyatları ne kadar?

Yapılacak seferlerin ücretleri de netleşti. Seferihisar'dan Samos adasına gidiş-dönüş seyahat için ödenmesi gereken ücret 35 euro (yaklaşık 1085 lira) olarak belirlendi. Aynı şekilde, Kuşadası'ndan Samos'a gidiş-dönüş yolculuğun fiyatı ise 41 euro (yaklaşık 1.300 lira) olacak.

Bilet satışları nereden yapılacak? 

Samos seferlerine ait biletler, egeadalari.ido.com.tr adresinden online olarak, İDO satış ofislerinden, yetkili acentelerden ve çağrı merkezlerinden temin edilebilmektedir. Seferihisar - Samos rotası için aynı gün dönüş yapıldığında gidiş-dönüş ücreti 35 euro olarak belirlenirken, farklı gün dönüşleri içinse gidiş-dönüş 49 euro olarak açıklandı. Yolculuk süresi yaklaşık 1 saat olarak hesaplanmıştır. Kuşadası - Samos seferleri için ise aynı gün dönüşlerde gidiş-dönüş ücreti 41 euro iken, farklı gün dönüşleri için gidiş-dönüş 52 euro olarak belirlendi. Bu güzergahta yolculuk süresi ise yaklaşık yarım saat olarak öngörülüyor.

Kapıda Vize

En yüksek hızlı İDO kullanılacak

BirGün’de yer alan habere göre; İDO Genel Müdürü Murat Orhan, seferler hakkında şu açıklamalarda bulundu: 

"Filomuzda 5 feribot, 24 deniz otobüsü ve 18 arabalı vapur olmak üzere toplam 47 gemi ve 35 iskele bulunmaktadır. İDO olarak Marmara Bölgesi’nde yılda yaklaşık 11 milyon araç ve 35 milyon yolcuya bin 250 çalışanımızla hizmet vermek üzere yolcu ve araç taşımacılığı alanında faaliyet göstermekteyiz. Nisan ayında Ege Denizi’nde Samos seferlerimize başlıyoruz. 449 kişi kapasiteli hızlı deniz otobüslerimiz ile Ege kıyılarından adalara olan ulaşım süresini kısaltarak güvenli, hızlı ve konforlu bir yolculuk deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Seferihisar-Samos arasını 1 saate, Kuşadası-Samos arasını yarım saate düşürdüğümüz seferlerimizin bilet satışlarına başladık. Gemilerimizin İzmir’deki ana bağlama ve kalkış yeri olan Sığacık Teos Marina, İzmir merkeze 45 kilometre mesafede olup yaklaşık 30-40 dakikalık yolculukla ulaşılabilmektedir. Ayrıca İzmir’den Seferihisar-Sığacık’a belediye otobüsleri bulunmaktadır. Gemilerimizin Kuşadası’ndaki ana bağlama noktası Kuşadası Ege Port olup, Kuşadası’nın Merkezi’ndedir.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal