İstanbul binaları alarm veriyor: 35 bina incelendi risk had safhada

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı, İstanbul’da 35 bin binada yapılan incelemeler sonucunda binaların 15 bininin depreme karşı yüksek risk taşıdığını ifade etti.

08.02.2024-12:25 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:29)

Haliç Kongre Merkezi’nde Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul projesi hakkında bilgi veren İBB Başkanı, proje kapsamında 35 bin binada incelemeler yapıldığını ve bu binaların 15 bininin depreme karşı yüksek risk taşıdığını belirtti.

İstanbul’da binalar alarm veriyor

İnternethaber’de yer alan habere göre; İmamoğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “İstanbul’u krizlere ve afetlere dayanıklı bir kent haline getirmek üzere vizyon 2050 planımızı hep birlikte bütün katılımcılarımızla hazırladık.” dedi. ve İstanbul’da başlatılan Hızlı Tarama Projesi ile 35 bin binanın mercek altına alındığını söyledi. İmamoğlu, konuşmasını “Yaptığımız hızlı tarama tespitlerimiz sonrası 15 bin binamızda ‘D’ ve ‘E’ sınıfı riski yüksek kategoride yer alan binalar olduğunu tespit ettik. Yeni dönemde hızlı tarama tespitine ilçe belediyelerimizi de etkili bir şekilde katarak tüm İstanbul için bu süreci tamamlayacağız. İstanbul'un röntgenini çekmek zorundayız.

İstanbul bina

Deprem konusunda en hayati mesele niteliksiz konut sorununun dönüşümüdür. İstanbul’da 1.3 milyon konuta denk gelen yaklaşık 200 bin yapının 7 ve üzeri şiddetindeki depremlerde ağır hasar göreceğini veya kullanılmaz hale geleceğini hesaplıyoruz. Bu, ne yazık ki kötü bir manzara. Peki 200 bin niteliksiz konut stoku neden hızla dönüşmüyor? Bunun temel sebebi özellikle son 3-4 yıldır yaşadığımız ağır ekonomik koşullar. O bakımdan İstanbul Yenileniyor ve diğer kentsel dönüşüm projeleri kapsamında toplam 5 bin 925 konutu sahiplerine teslim ettik. Mart ayına kadar bu rakam 7 bin 375 konut olacak.”

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal