Edirne Valiliği kentin kültürel zenginliğini tanıtmak için teknolojiyi kullanmaktan geri durmuyor!

Yerli ve yabancı tüm turistlerin uğrak yeri olan Edirne, teknolojiyi hayatın birçok yerine entegre etti. Şehir dışında gelenleri, kent hakkında ihtiyaç duydukları tüm bilgilere restoran, taksi durakları ve otellere yerleştirilen tanıtım kartları üzerindeki karekodu okutarak, bundan sonra istenilen bilgilere kolayca ulaşabilecek.

08.02.2024-10:49 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-17:55)

Yeni ve somut adımlar atmaya başlayan Edirne Valiliği, markalaşma çalışmaları kapsamında kentin tüm yönleriyle tanıtımının yapıldığı "edirne.com.tr" ile gastronomik lezzetler ve hediyelik eşyaların satışa sunulduğu "edirneyoresel.com.tr" internet sitelerinin kurulumu tamamlandı. Kente gelen ziyaretçilerin her iki siteye de karekod ile kolayca ulaşabilmesi amacıyla masa üstü kartlar hazırlandığı bilgisi paylaşıldı.

İnternet üzerinden kolay erişim!

Edirne'de turistler için karekod uygulamasını kullanacak

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, kentteki restoranları tek tek gezerek karekodların bulunduğu kartları dağıttıktan sonra işletme sahiplerine internet siteleri hakkında bilgi verdi. AA’dan ulaşılan bilgilere göre Soytürk’ün, Edirne'nin tüm platformlarda tanıtımına yönelik çalışmaların devam ettiğini ve bu tanıtımların daha köklü ve daha hızlı ilerleyebilmesi için kollarını sıvadıklarını belirterek, Edirne Valiliği tarafından kentin markalaşma sürecinde yeni bir logo ve slogan çalışması yapıldığını söyleyen Soytürk, "Edirne'nin sahip olduğu gastronomik ve turistik zenginliklerinin ortaya konulduğu, yöresel markaların tanıtımına yönelik tüm paydaşlarımıza yönelik bir uygulama yaptık. Dijital teknolojiyi kullanıyoruz. Şehrimize gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler, karekod okutarak hem "edirne.com.tr" adresine hem "edirneyoresel.com.tr" adresine giriş yapabiliyor’’ şeklinde konuştu.

‘‘Hayatın her alanına yerleştirdik!’’

Edirne'de turistler için karekod uygulamasını kullanacak

Soytürk, ziyaretçilerin kente dair detaylı bilgiye ulaşmak isteyenlerin bu siteleri kullanarak kolayca erişebileceklerini ifade ederek, kartların dağıtımına devam ettiklerini belirten Soytürk, "Bunları turizmin en önemli paydaşlarından olan konaklama işletmelerine, restoranlara, taksi duraklarına, otogar ve tren garı başta olmak üzere yerli ve yabancı ziyaretçilerin giriş yaptığı ve vakit geçirdiği alanlara yerleştirdik" dedi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal