Fuat Oktay’dan Pelosi’ye Ermenistan tepkisi: Taraflı bakış açısı kabul edilemez

Ermenistan’ı ziyareti sırasında skandal açıklamalar yapan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan tepki geldi. Oktay yaptığı açıklamada ‘’Taraflı bakış açısı kabul edilemez’’ diye konuştu. Ayrıntılar haberimizde...

19.09.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 19.09.2022-15:17) Fuat Oktay’dan Pelosi’ye Ermenistan tepkisi: Taraflı bakış açısı kabul edilemez

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Ermenistan’ı resmi ziyarette bulunmuştu. Ermenistan siyasileriyle görüşmeler gerçekleştiren Pelosi’nin yaşanan çatışmalardan Azerbaycan'ı sorumlu tutan açıklamalarda bulunması hem Azerbaycan, hem de Türkiye kanadında büyük tepki gördü. Ermenistan’ı ziyareti sırasında skandal açıklamalar yapan  ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan tepki geldi. Oktay yaptığı açıklamada ‘’Taraflı bakış açısı kabul edilemez’’ diye konuştu.

Taraflı bakış açısı kabul edilemez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan, Azerbaycan’ı hedef alan açıklamalarda bulunan Nancy Pelosi’ye sert tepki geldi. Pelosi’nin iki ülke arasında tansiyonu yükseltecek açıklamalar yaptığını söyleyen Oktay, şu açıklamada bulundu:

Fuat Oktay Ermenistan

"ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Ermenistan ziyaretinde yaptığı, tarihi ve güncel gerçeklerle bağdaşmayan, iyi niyetten tamamen uzak, taraflı bakış açısını yansıtan ve diplomatik çabaları sabote eden açıklamalar asla kabul edilemez.

Beyaz Saray yönetimi, Ermeni diasporasının oylarına göz kırptığı açıkça belli olan Pelosi ve beraberindeki lobi destekli bir kaç siyasetçinin Karabağ sorununa ilişkin söylemlerinin ABD’nin resmi görüşünü yansıtıp yansıtmadığına açıklık getirmelidir.

Bölgede kalıcı barış ve istikrara şiddetle ihtiyaç duyulan bir dönemde tüm uluslararası aktörleri hakkaniyetli, sağduyulu ve herşeyden önce de sorumlu şekilde davranmaya davet ediyorum.

30 yıldır haksız ve hukuksuz bir şekilde işgal altında tutulan anavatan topraklarını azat etmek için cansiparane bir mücadele veren Can Azerbaycan’ın yanında durmaya kararlılıkla devam edeceğiz."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal