Fransa'da İslam Karşıtı Tasarı Kabul Edildi

Fransa Ulusal Meclisi, bugün gerçekleştirdiği oturumda Müslümanlara ve İslamiyet'e saygısızlık olarak nitelendirilen, İslam karşıtlığı üzerine kurulu olan yasa tasarısını kabul etti.

17.02.2021-00:36 - (Son Güncelleme: 17.02.2021-00:36) Fransa'da İslam Karşıtı Tasarı Kabul Edildi

Macron hükümeti, İslamı ve müslümanları hedef alan yasa tasarısından geri adım atmadı.

Geçtiğimiz aylarda meclise getirilmesi planlanan ve birçok kentte şiddetli bir şekilde müslümanlarca protesto edilen yasa tasarısı Fransa Parlamentosu'nun alt kanadı olan Ulusal Meclis'te 151'e karşı 347 oyla kabul edildi.

Faşist Cumhurbaşkanı Macron'un 2 Ekim tarihinde sözde  'İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele' diye tanıttığı yasa tasarısının adının gelen tepkiler üzerine 'Cumhuriyet değerlerine saygıyı güçlendiren prensipler' olarak değiştirildiği gözden kaçmazken, içeriğinin aynı kaldığı anlaşıldı.

Müslümanları hedef alan yasa tasarısı ile ülkedeki emniyet güçlerinin Müslümanların hayatının her alanına müdahale edebilmesinin önü açılırken, kamuya açık yerlerde başörtüsü takılmasının ve çocukların evde eğitim almasının kısıtlanması hedefleniyor.

Kabul edilen yasa tasarısı hayata geçirilirse Müslümanlara ait dernek ve sivil toplum kuruluşlarının finansmanı denetim altına alınacak.

Ayrılıkçı tasarı 30 Mart'ta Fransa Senatosu'nda görüşülecek ve karara bağlanacak.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal