Fransa Cumhurbaşkanı Macron G7 Zirvesinde İran'ın Nükleer Silahlanmasına Değindi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, G7 Zirvesi'ne ilişkin, "Hiçbir G7 ülkesi İran'ın nükleer silaha sahip olmasını istemiyor. G7 ülkeleri bölgenin istikrarına ve barışına bağlı, buna zarar veren hiçbir eylem istemiyor." ifadelerini kullandı.

25.08.2019-18:34 - (Son Güncelleme: 25.08.2019-18:20) Fransa Cumhurbaşkanı Macron G7 Zirvesinde İran'ın Nükleer Silahlanmasına Değindi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Biarritz'de düzenlenen G7 Zirvesi kapsamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, G7 ülkelerinin liderlerinin bir araya geldiği yemekte İran'ı görüştüklerini söyledi.

HİÇBİR G7 ÜLKESİ İRAN'IN NÜKLEER SİLAHA SAHİP OLMASINI İSTEMİYOR

Gazetecilerin sorusu üzerine, İran'a nükleer anlaşma konusunda mesaj iletilmesi konusunda liderler tarafından kendisine görev verilmediğinin altını çizen Macron, İran konusunda her ülkenin bazı inisiyatifler alacağını vurguladı. Macron, "İran ile ilgili görüşmede iki husus öne çıktı. Birincisi, hiçbir G7 ülkesi İran'ın nükleer silaha sahip olmasını istemiyor. İkincisi, G7 ülkeleri bölgenin istikrarına ve barışına bağlı, buna zarar veren hiçbir eylem istemiyor." değerlendirmesinde bulundu.

ÇÖZÜM VARSA VERGİ YOK

Zirvede yapılan oturumların ve görüşmelerin iyi geçtiğini aktaran Macron, Fransa'da, çoğu Amerikalı olan internet devlerine uygulanan vergiye ilişkin, " Trump'a söyledim. OECD'de bir çözüm bulursak, vergi uygulanmaz." dedi. Macron, liderlerle Amazon'daki orman yangınlarıyla boğuşan ülkelere yardım etme konusunda hemfikir olduklarını da kaydetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal