Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a domatesli saldırı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'nın Cergy şehrinde olan bir pazara düzenlemiş olduğu ziyareti esnasında çevredeki vatandaşların domatesli saldırısına uğradılar.

27.04.2022-18:04 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-09:21)

Fransa'da 4 gün önce bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Emmanuel Macron, başkent Paris'in bulunmuş olduğu İle-de-France bölgesindeki Cergy şehrindeki bir pazara ziyarette bulundu. Gezisi esnasında Fransızlarla sohbet halinde olan Macron'a bir kişi domates sosu fırlattı fakar sos Macron'un arkasında bulunan 2 kişiye doğru isabet etti. Güvenlik servisi Macron'u korumak adına hemen şemsiye açtılar. Pazar günü gerçekleştirilen cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci turunda Macron, oyların yüzde 58.5'ini alarak cumhurbaşkanı olarak seçilmişti.

Öncesinde de iki kez yumurta fırlatmışlardı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz yıl Lyon şehrinde bir fuar ziyaretinde de yumurtalı saldırıya uğradı. Sosyal medyada paylaşılan kayıtlarda, Lyon'^da otelcilik ve restoran sektörüne ilişkin uluslararası fuarı ziyaret etmiş olan Macron'a, etrafında korumalar eşliğinde ve fuar katılımcılarının olduğu esnada yumurta fırlatılmıştı. Yumurtayı fırlatan kişi eylem esnasına ''Yaşasın devrim'' şeklinde bağırdı. Şüpheli hızlı bir şekilde güvenlik ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırı ardından açıklama yapmış olan Macron, ''Bana söyleyeceği bir şey varsa gelsin. Onu daha sonra görmeye gideceğim.'' diye söyledi. Macron, 8 Haziran'da Tain-l'Hermitage şehrinde turizm otelcilik lisesini ziyareti sonrasında bariyerlerin arkasında kendisini bekleyen kalabalığa karşı tokalaşmak için yaklaşmıştı. Kalabalıktan bir kişi bir eliyle kolunu tutmuş olduğu Macron'a bir diğer eliyle tokat attı. Emmanuel Macron'un 1 Mart 2017'de cumhurbaşkanı adaylığı zamanında da Paris Uluslararası Tarım Fuarı'nda kafasına bir yumurta fırlatıldı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal