Filyasyon Ekipleri Temaslılara Rapor Yazabilecek

Kovid-19 sebebiyle karantinaya girmesi gereken kişilerin iş yerlerine vermesi gerekli olan raporları, artık filyasyon ekibi hekimlerinin verilebileceği İstanbul Aile Hekimliği Derneği tarafından, açıklandı.

05.10.2020-16:07 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-15:54) Filyasyon Ekipleri Temaslılara Rapor Yazabilecek

Bilindiği üzere salgın sürecinde hem Kovid-19'a yakalananlar, hem de Kovid-19'a yakalanmış kişilerle temaslı olanlar karantinaya girmek durumunda kalıyor. Çalıştıkları yerlere ise rapor vermek durumunda olanlar, dışarı çıkmak durumunda kalmasın diye İstanbul Aile Hekimliği Derneği Bakanlık'tan talepte bulundu.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED) tarafından yapılan yazılı açıklamada, pozitif vakaların veya pozitif vaka ile teması olanların izolasyonlarının sağlanmasınının önemi hatırlatılarak, salgın dönemi boyunca iş yerleri için rapor talep eden kişilerin bu raporları almak için evden çıktıkları ve sağlık kuruluşlarına gittikleri aktarıldı. Bu süreçte en çok gidilen sağlık kuruluşunun ise aile hekimleri olduğu ve bu durumun çok sayıda bulaşa neden olduğu açıklandı.

İstanbul Aile Hekimliği Derneği tarafından, karantinada olması gereken kişilerin SGK’ya otomatik sistemle bildirilerek raporlu sayılabilecekleri bildirildi. Ayrıca filyasyon ekibinden olan hekimlere rapor yazma yetkisi verilerek bulaşma oranının dizginlenebileceği belirtildi. Dernek, bakanlıktan talep edilen rapor sisteminin, salgının yaşandığı yedinci ayda yerine geldiğini, ‘Filyasyon ekiplerinin kullandığı Filyasyon Takip Sistemi'ne (FİTAS) eklenen rapor sekmesi ile sorun bir şekilde çözülmüş oldu. Kovid-19 nedeniyle karantinaya alınan vatandaşlarımızın iş yerlerine vermek için ihtiyacı olan raporlar, 2 Ekim 2020 tarihinden itibaren filyasyon ekiplerince verilebilecek ve vatandaşların karantinalarını bozmalarına gerek kalmayacak.’ açıklamalarıyla duyurdu. Ayrıca yapılan açıklamada ‘İzolasyondaki vaka ve temaslıların istirahat raporlarının oluşturulması FİTAS-SGK entegrasyonuyla sağlanmıştır. Bu sayede danışman doktorlar e-raporları FİTAS üzerinden oluşturabilecektir. Oluşturulan istirahat raporları SGK tarafından sonuçlandığında kişilere bilgilendirme SMS'i gönderilecektir. Vatandaşlar raporlarına e-Nabız ve e-Devlet Kapısı üzerinden erişebilecek’ cümlelerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal