DSÖ, Türkiye Kovid-19 Raporu'nu Yayımladı

Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı 35 milyonu geçti. Sağlık Bakanlığı, DSÖ’nün Türkiye Kovid-19 Raporunu yayımladığını duyurdu.

05.10.2020-14:58 - (Son Güncelleme: 05.10.2020-14:54) DSÖ, Türkiye Kovid-19 Raporu'nu Yayımladı

Sağlık Bakanlığı, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yayımladığı 'Türkiye Covid-19 Raporu' hakkında açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı yayımlanan rapora ilişkin yapılan açıklamada, ‘Söz konusu raporda, kararlılıkla uygulanan tedbirler ve çok sektörlü yaklaşım sayesinde Türkiye'nin Covid-19 mücadelesi kapsamında elde ettiği 'başarı' detaylı bir şekilde ele alındı’ ifadelerini kullandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye’nin Kovid-19 mücadelesine yönelik rapor yayımladı. Söz konusu raporda, kararlılıkla uygulanan tedbirler ve çok sektörlü yaklaşım sayesinde Türkiye'nin Kovid-19 mücadelesi kapsamında elde ettiği başarı detaylı bir şekilde ele alındı. Türkiye'nin virüsün ülkeye girişini önlemeye yönelik çabalarından övgüyle söz edildi. Raporun sonuç bölümünde; Türkiye'nin tecrübesi, siyasi kararlılığı ve çok paydaşlı yaklaşımı ile halk sağlığı acil durumlarında verilen mücadeledeki rolünün önemine vurgu yapıldı; genç nüfusu avantaja çevirdiğine, yaşlıların korunması ve enfeksiyonun yayılmasının önlenmesi için erken dönemde önleyici tedbirler alındığına dikkat çekildi’ ifadeleri yer aldı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesel Ofisi, Türkiye'nin Ağustos ayından bu yana koronavirüs testi kapasitesini artırmasından dolayı ‘övgüye değer’ bulduklarını belirtirken, Kovid-19 verilerinin DSÖ'nün düzenlemelerine uygun şekilde bildirilmesi konusunda çağrısında bulunmuştu. DSÖ Avrupa Bölgesel Ofisi, ‘Türkiye, semptom gösterse de göstermese de tüm pozitif vakaları izole ediyor. Bulaş zincirini kırmak için biz de bu yöntemi tavsiye ediyoruz’ ifadelerini kullanmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal