Filistin’deki El Halil şehrinde 1000 kişinin çalıştığı fabrikada felaket bir yangın çıktı!

İsrail tarafından İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil şehrinde bir plastik fabrikasında korkutan büyük bir yangın çıktığı açıklandı.

28.02.2024-10:55 - (Son Güncelleme: 28.02.2024-17:53) Filistin’deki El Halil şehrinde 1000 kişinin çalıştığı fabrikada felaket bir yangın çıktı!

Filistin Sivil Savunma Biriminden yapılan yazılı açıklamada yangının çok büyük olduğunu ve sivil savunma görevlileriyle El Halil Belediye ekiplerinin, kentteki plastik fabrikasında çıkan büyük yangınla mücadele ettiklerini ifade etti. 

Yangını söndürmek için ekipler sevk edildi!

Yangının büyüklüğüne dikkat çekilen açıklamada, söndürme çalışmalarına yardım etmek için Beytüllahim, Kudüs ve Eriha'dan sivil savunma ekiplerinin geldiği belirtildi. AA’dan edilen bilgilere göre, yangının El Halil'in kuzeyindeki mahallelerin yakınında bir plastik fabrikasında çıktığını ve beklenmediği şekilde hızla yayıldığını söyledi.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil şehrinde bir plastik fabrikasında korkutan büyük bir yangın çıktı

‘‘Yangın çok büyük kontrol altına alınamadı!’’

Çıkan yangına ilişkin El Halil Belediye Başkanı Teyser Ebu Sinine’de açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi: "Yangın gerçekten çok büyük, kontrol altına alınamadı ve her an yayılmaya devam ediyor. Çevredeki evlere yayılma tehlikesi var. Belediyenin sahip olduğu tüm itfaiye ekipleri, su tankerleri, buldozerler, kepçeler yangının söndürülmesi için seferber edildi." 

Yangın söndürülmesi için İsrail 5 itfaiye eri göndermiş!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil şehrinde bir plastik fabrikasında korkutan büyük bir yangın çıktı

Ayrıca Ebu Sinine, fabrikanın içinde herhangi birinin bulunup bulunmadığına veya yangının sebep olduğu can ve mal kaybına ilişkin bir bilgi edinilemediğini söyledi. AA’nın ifadelerine göre, isminin açıklanmasını istemeyen Filistinli bir kaynak, İsrail tarafının yangının söndürülmesine yardımcı olmak için 5 itfaiye görevlisinin gönderdiğini belirtti. Filistin resmi haber ajansı WAFA'dan yer alan habere göre, yangının çıktığı fabrikada yaklaşık 1000 kişinin çalıştığı, ekonomik açıdan önemli bir fabrika olduğu ve geniş bir arazi üzerinde bitişik tesislerden oluştuğuna yer verildi. Son olarak fabrika Müdürü Mecdi Ezgayr, fabrikadaki yangında can kaybı veya yaralanmanın yaşanmadığını belirtti.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal