Filipinler İzlanda'yla İlişkileri Kesmeye Hazırlanıyor

Filipinler ve İzlanda arasındaki ikili ilişkiler İzlanda'nın girişimiyle açılan BM soruşturması sebebiyle kesilme noktasına geldi

16.07.2019-11:03 - (Son Güncelleme: 16.07.2019-11:31) Filipinler İzlanda'yla İlişkileri Kesmeye Hazırlanıyor

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, İzlanda'nın girişimiyle ülkesindeki uyuşturucuyla mücadele operasyonları hakkında Birleşmiş Milletler (BM) soruşturması açılmasından dolayı İzlanda'yla ilişkileri kesmeyi düşündüğü belirtildi.

Hükümet sözcüsü Salvador Panelo bir açıklama yaparak  Duterte'nin İzlanda ile ikili ilişkileri kesmeyi ciddi şekilde düşündüğünü söyledi.

BM soruşturmasını "tek taraflı" ve "kötü niyetli" olarak tanımlayan Panelo, "Soruşturma kararı, Batılı güçlerin, halkımızı yasa dışı uyuşturucu belasından korumak için egemenliğimizin gereği olan uygulamalardan nasıl rahatsızlık duyduğunu gösteriyor." ifadesinde bulundu.

'TEK SORUNLARI ÜLKELERİNDEKİ BUZULLAR''  

Filipinler Devlet Başkanı Duterte geçtiğimiz hafta da İzlanda'nın girişimiyle Filipinler'de uyuşturucuyla mücadele operasyonları hakkında hazırlanan BM soruşturmasını eleştirerek İzlanda'nın Filipinlilerin mücadelesini anlamadığını, ülkelerindeki çok fazla buzun, İzlandalıların hayattaki tek sorunu olduğunu aktarmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal