FETÖ'nün Kilit İsimlerinden Olan Selahattin Gülen Yarın Sorgulanacak

Fetullah Gülen'in yeğeni olan Selahaddin Gülen, MİT'in başarılı operasyonu ile Kenya'da ele geçirilip Türkiye'ye getirildi. 4 gün boyunca ifadesi alınacak.

31.05.2021-11:36 - (Son Güncelleme: 01.06.2021-17:44)

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle biraraya geldiği toplantıda FETÖ'nün üst düzey bir ismin yakalandığını söylemişti. Hatta bunun üzerine FETÖ'cü Emre Uslu, Twitter hesabından bir tahminde bulunarak bu kişinin Fethullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen olduğunu söylemişti.

Kaçak terörist Emre Uslu uluslararası operasyonla yakalanan sözde FETÖ'nün üst düzey yöneticilerinden olan Selahattin Gülen olduğu iddia edilmişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 19 Mayıs vesilesi ile gençlerle bir araya geldi. Kendisine sorulan sorulara açıklık getiren Erdoğan, FETÖ'nün üst düzey bir ismin yakalandığını ve yakında da bu kişinin açıklanacağını söylemişti.


MİT OPERASYONUYLA YAKALANDI

Alınan son dakika haberine göre, FETÖ/PDY'nin sözde ülke sorumluları arasında yer alan pek çok isimle akrabalık bağı olan Selahaddin Gülen başarılı operasyonla Kenya'da yakalandı.

FETÖ'nün mahrem yapılanmasının yardımı ile yurt dışına kaçtığı tespit edilmişti. Hakkında'' Silahlı terör örgütüne üye olma ve ''Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı'' suçlarından yakalama kaydı bulunan firari Selahattin Gülen'in üst düzey sorumlularıyla ve sözde istişare heyeti üyeleriyle ilişkili olduğu tespit edildi.

Yoğun çalışmalar sonucunda yeri tespit edilen FETÖ'cü yeğen için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), operasyon için düğmeye bastı.  Örgüt elebaşı arasındaki irtibatın aracılığını yapan firari Selahaddin Gülen, yurt dışında gerçekleşen tarihi operasyonla yakalandı.

İNLERİNE GİRECEĞİZ İNLERİNE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz 2010 tarihinden itibaren FETÖ ile olan mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Şehit ve Gazi aileleri ile bir araya geldiği bir konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''15 Temmuz gecesi Türk milletinin tarihinde işte böyle bir andır. O gece milletimiz kadını erkeği, genci yaşlısıyla 83 milyon yekvücut olarak tarihe altın harflerle geçecek, asla unutulmayacak üzerinde hep konuşulacak bir zafer kazanmıştır.

FETÖ'cü hainlerin kurşunları, tankları, helikopterleri, uçakları, namluları karşısında istiklaline sahip çıkan milletimiz devletimizi bir darbe girişiminden kurtarmanın yanında topyekün bir işgal tehdidini de bertaraf etmiştir. Bugün burada evlatlarıyla eşleriyle anne babalarıyla kardeşleri ile birlikte olduğumuz şehitlerimizle bizzat gazilerimiz o gece nesilden nesile aktarılacak büyük bir kahramanlık destanına imza atmışlardır. 

Atılan kurşunların getirilen tekbirler karşısında adeta eridiği o karanlık gece Allah'ın yardımı, mazlum ve mağdurların duası, aziz milletimizin cesareti, şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlığı sayesinde ülkemiz ve milletimiz için aydınlık bir yarına dönüşmüştür.'' ifadelerini kullanırken Şehit ve Gazi ailelerine ve bu vatan aşkını derinden yaşayan Türk Milletine bu mücadelenin devam edeceğini ve inlerine kadar girileceğini söylemişti...

TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

FETÖ/PDY'nin elebaşı Fethullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen ve aynı zamanda özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'da MİT'in başarılı operasyonu ile Kenya'dan Türkiye'ye getirildi.

YARIN ANKARA'DA SORGUYA ALINACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle buluştuğu programda FETÖ'nün üst düzey yetkililerinden birinin yakalandığını söylemişti.

FETÖ/PDY'nin mahrem yapılanmalarıyla örgüt elebaşı arasındaki irtibatın sağlaması için aracı olan Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında gerçekleştirilen operasyonla Kenya'da yakalandı.

SORGUSU 4 GÜN SÜRECEK

FETÖ/PDY'nin elebaşı olan Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne dün getirilmişti. Geceyi Emniyet Müdürlüğü'nde geçiren vatan haini iki kişi yarın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile 4 gün boyunca sorgulanacak.

'Silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel saldırı' suçlarından hakkında yakalama kesin kararı bulunan Selahaddin Gülen'in ifadesinin henüz alınmadığı ve herhangi bir işlemlerinin başlamadığı, yarın ifade vermesinin beklendiği, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin 4 gün süreceği bildirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal