Nefes Kredisi Uygulaması Nedir?

Nefes kredisi 1 Haziran’da başlıyor. 3 Bankadan açıklama da geldi. Peki nefes kredisine başvurular nasıl yapılacak ?

31.05.2021-11:20 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-11:20) Nefes Kredisi Uygulaması Nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği nefes kredisi paketi 1 Haziran’da başlıyor. Ziraat, Garanti ve Halk Bankası'ndan nefes kredisi açıklaması geldi. 3 bankadan yapılan açıklamada nefes kredisi destek paketi ile KOBİ’lere destek sunulacağından bahsedildi. Ziraat Bankası yaptığı açıklamada  “Nefes Kredisi, KOBİ'lerin işletme sermayesi ihtiyaçlarını kolay, hızlı, ödemesiz dönemli ve düşük maliyetli desteklerle finanse ederek nakit dengelerinin sağlamlaştırılmasına katkı sunacaktır” ifadelerini kullandı.

Nefes kredisi destek paketi 10 banka, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Formu (KGF) iş birliği ile uygulanacak. 1 Haziran Salı günü uygulanmaya başlayacak Nefes kredisi ile KOBİ’lere finansal destek sağlanacak.

NEFES KREDİSİNE KİMLER KATILABİLECEK ?

Nefes Kredisinden yıllık cirosu 10 milyon altında olan ve 2020 cirosunda geçen yıla göre yüzde 25 kayıp yaşayan işletmeler faydalanabilecek. Kuruluş yılı 2019 olan işletmelerde ise ciro kaybı şartı aranmayacak. Nefes kredisi ile 2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ’lere azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ’lere ise azami 200 bin lira kredi imkanı sağlanacak.

NEFES KREDİSİ FAİZ ORANLARI

İşletmeler 6 ay boyunca geri ödeme yapmayacak. 6 aydan sonra ise kredi taksitleri 12 eşit parçada ödenecek. Nefes kredisi faiz oranı ise yıllık yüzde 17,50 olacak. Krediler %85 oranında Hazine destekli Kredi Garanti Formu kefaleti ile kullandırılacak.

NEFES KREDİSİNE NASIL BAŞVURULUR?

Cirosu 10 milyon TL’nin altında olan ve 2020 yılı cirosu 2019 yılına göre %25 azalan işletmeler 1 Haziran’dan itibaren nefes kredisi destek paketine başvurabilecek.  İşletmeler, üye oldukları Oda ve Borsalardan alacakları üyelik belgesi ile banka şubelerine başvurabilecekler. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) açıklamasına göre işletmeler üyelik belgelerini online ortamda TOBB veya oda-borsaların sistemlerinden de alabilecek.

NEFES KREDİSİ DESTEK PAKETİNE KATILAN BANKALAR HANGİLERİ?

10 banka, TOBB ve KGF iş birliği ile işletmelere kredi imkanı sağlayacak. İşletmeler nefes kredisini aşağıdaki 10 bankadan kullanabilecek.

Ziraat Bankası

Vakıflar Bankası

Halkbank

Türkiye İş Bankası

Garanti Bankası

Yapı ve Kredi Bankası

Akbank

Denizbank

Ziraat Katılım

Vakıf Katılım

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal