Selahaddin Gülen Kimdir ?

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi Selahaddin Gülen yakalanarak ülkeye getirildi. Peki Selahaddin Gülen kimdir?

31.05.2021-12:40 - (Son Güncelleme: 31.05.2021-13:02) Selahaddin Gülen Kimdir ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir FETÖ mesubunun yakalandığını duyurmuştu. O ismin Selahattin Gülen olduğu ortaya çıktı. Gülen, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından yakalanarak ülkeye getirildi. Selahaddin Gülen Hakkında “silahlı terör örgütüne mensup olma” suçundan yakalama kararı bulunuyordu. Peki Selahaddin Gülen kimdir? 

SELAHADDİN GÜLEN FETULLAH GÜLEN’İN NESİ OLUYOR?

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in yeğeni olan Selahaddin Gülen’in örgüt mensupları ile yakın ilişkiler içinde olduğu belirlenmişti. Selahaddin Gülen’in öğretmen olduğu biliniyor. FETÖ mensuplarının çoğunun hain darbe girişiminden sonra yurtdışına kaçtıkları biliniyor. Terör Örgütü Elebaşı Fetullah Gülen’in ise Amerika’da dış dünyaya kapalı şekilde hayatını sürdürdüğü ve oradan terör örgütünü yönettiği biliniyor. Fetullah Gülen’in hakkında da çok sayıda suçtan yakalama kararı bulunuyor.

SELAHADDİN GÜLEN NEREDE YAKALANDI ?

Hain darbe girişiminden sonra kaçan FETÖ örgüt mensupları yakalanarak adalete teslim ediliyor. Son olarak terör örgütü mensubu Selahaddin Gülen’in MİT mensuplarınca Kenya'da yakalandı. Gülen terör örgütü mahrem yapılanması yardımıyla yurtdışına kaçmıştı. Gülen’in 6 Kasım’dan beri Kenya’da saklanıyor olduğu öğrenildi. 4 Mayıs’ta ise FETÖ’nün Afrika yapılanması kurucusu olan İbrahim Tatar İstanbul’da yakalanmıştı. Güvenlik güçleri yaptıkları başarılı operasyonla terör örgütü mensuplarını bir bir yakalıyor.

ERDOĞAN GÜLEN HAKKINDA NE DEDİ ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde Millet Kütüphanesi’nde gençler ile söyleşti. Konuşmasında müjdeli bir haber paylaşacağını söyleyen Erdoğan, FETÖ Terör örgütünden önemli bir ismi açıklayacağını ve şuanda ellerinde olduğunu söyledi. Erdoğan, "Biz bugüne kadar çok Nurettin Sofi'ler öldürdük. Kandil'i de çökertmemiz lazım. Yakında FETÖ takımından da önemli bir ismi açıklayacağız, şu anda elimizde. Kimi yakaladık, hesaba çektik, onun açıklamasını da yapacağız." açıklamasında bulundu.

SELAHADDİN GÜLEN’İN EŞİ KİMDİR ?

Selahaddin Gülen’in eşi Seriyye Gülen 3 Mayıs’tan bu yana eşinden haber alamadığını iletmişti. Seriyye Gülen “Eşimin yakalandığını düşünüyorum” açıklamasında bulunmuştu. Selahaddin Gülen’in kayıp olduğu iki haftadır terör örgütünün sosyal medya hesaplarından paylaşılıyordu.

MURAT GÜLEN KİMDİR ?

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen’in bir diğer yeğeni olan Kemal Gülen de firari ve yurtdışında saklanıyor. Kemal Gülen de Selahaddin Gülen’den uzun süredir haber alamadıklarını doğrulamıştı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal